Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Wifi router s bandwidth managementem pro wifi.

Nieje problem najst router, ktory to "umi" nastavit. Problem moze byt to, ze na wifi sa len s velkymi obtiazami dosahuju nastavene limity. Prekrocenie limitu si router "ohlida" a "nepusti", ovsem problemom je dostat sa vobec na ten limit. A ked sa dostaneme na limit, tak udrzat si ho, je v podstate len teoria.
Wifi je "kolizne" medium a z tohoto dovodu tam QoS (BandWidthMng + dopravne oneskorenia) lietaju jak sa im zachce.
QoS funguje na wifi len za jednej podmienky. Linkova kvalita musi byt 100%, alebo sa musi k tejto hodnote velmi blizit po celu dobu prenosu. Dosiahnut kvalitu linky vo vnutornom prostredi 100% a este k tomu cez prekazky (steny) je davnym snom teoretikov.
Nehovoriac o tom, ze cim viac klientov sa pripoji na router, tym viac koliznych stavov nastava. Pri 5 staniciach je 50% pravdepodobnost, ze dojde ku kolizii. Pri 8 staniciach je to uz 90% pravdepodobnost. Kolizne stavy sa potom riesia cakanim na uvolnenie media s nahodnym intervalom ohranicenym z hora. A je to este o hodne komplikovanejsie, pretoze router (a pocitace) nemaju v dosahu len 5 stanic, ale aj dalsie stanice z okolia, tudiz pocet kolizii rastie do zavratnych vysin.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny