Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna a doplnění RAM a SSD u ntb MSI s pečetí

Stále váhám, co koupit za typ, stejně jako v několika předešlých tématech. Chtěl jsem koupit plně obsazený model MSI GS70 Stealth Pro, se 16 GB RAM a 2 x SSD. Ale na trh přišel nový typ s výkonnější grafickou kartou, ale bohužel zase jen těch zpropadených 8 GB Ram a 1 x SSD, 128 GB. Nehci teď řešit, zda je 16 GB paměti nutných. Kdyby měl někdo potřebu to zmínit :-)

Je známo, že u těchto ntb lepí MSI na jeden ze šroubků pečeť, přestože opakovaně na netu nalézám, že jeji porušení by prý nemělo vliv na případné reklamace v servisu.

Volal jsem i do Alzy (ano, možná jsou i jiní prodejci, ale tady jde zase o jiné věci), kde jsem se na možnost výměny jedné, přidání druhé paměti a SSD ptal. Operátor mi řekl, že v momentě, kdy tam je nějaká plomba, pečeť, tak s tím nebudou nic dělat a odkázali by mě na autorizovaný servis.

Ještě je důležité podotknout, že všechny tyto komponenty jsou v tom tenkém notebooku až někde pod klávesnicí, a podle drobného návodu na youtube to vypadá, že se tam dá dostat jen zespod a docela dost toho odpojit, odšroubovat, vyndat atd. Čili to není úplně jednoduchá procedura, pro laika.

Pokud jde o právní aspekty případné pozdější spotřebitelské reklamace, je mi jasné, že je to především záležitost mezi zákazníkem a prodejcem. Takže i z tohoto pohledu je pochopitelné, že je pro Alzu pohodlnější se podobným zásahům do zařízení bránit, kdyby náhodou.

Na stránce druhé, když si to případně doma vyměním sám :-) a poruším tu nálepku, je to dostatečný důvod k tomu, abych pak přišel o záruku? Podle mě nikoli, a v podobném, i když docela strohém duchu mi potom bylo odpověděno přes kontaktní formulář Alzy.

Zkrátka máte s porušením pečeti (nálepky, plomby, Void Warranty) a přidáním komponent, zejména u ntb MSI, nějakou zkušenost? Pokud bych to pak posílal přímo do servisu (který je naneštěstí někde v Polsku), musel bych to zase uvést do původního stavu? Nebo už samo porušení by stačilo k odmítnutí opravy? A co Alza? Dělala by problémy? Nejde teď ani tak o to, jestli bych byl v právu nebo ne. Spíš o případné komplikace, obstrukce, průtahy apod.

Díky za názor. Docela rád bych tam těch 16 GB měl, a možná je to pro mě i důležitější než výkonnější karta. Na stránce druhé, GTX 980m je oproti GTX 870m výkonnější možná o 50 %. Tak prostě dumám.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny