Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přeinstalace os přes flash disk vs. reinstal windowsu (recovery)

Zdravím,
Rozhodl jsem se přeinstalovat OS Windows 7 který mám v notebooku asi 3 roky. No už je asi na čase :D. Nikdy předtím jsem to nedělal. Viceméně to ale zvládnu.,, Zajímá mě ale otázka: Jaký je rozdím mezi přeinstalování pc s Flash diskem nebo CD kde budu mít nahraný startovací windows a potom doinstaluju ovladače a nebo jsem se dočetl že jde reinstalovat windows složkou RECOVERY umistěnou někde na disku C. Můj notebook tuto funkci má. Chci to přeinstalovat tak že využiji toho licencniho kodu co je v papirech od noťasu.
Problém je že už při koupi noťasu se někdy jednou za 2dny(není to periodicky) načte windows zpomaleně, tzv. pokud zapnu nejakou složku začne se pomalu rozsvítávat složka a lehce se zadrhává její spusteni tak že není plynulé ale pěkně pomalé. I hry jsou zpomalené. Ale kdyz PC restartuji už se treba postesti a nacte se pc normálně(Všechno sviští o sto šest). Předem podotýkám že notebook je herní střela. Takže to urcite neníí slabým hardwarem. Napadlo mě že to buď bude tím že je v pc nejaka spatna soucastka uz od vyroby nebo byl nejak spatne nainstalovan OS. Ale nevím. Mozná to vyresí přeinstalace OS. Proto se ptám jestli ty dva typy preinstalování vyjdou nastejno? Chci totiz ten komp vyčisti uplne od vseho balastu a nejsem si jist zda-li bude volba reinstavloat to z toho disku C slozkou recovery úpllně dostačující ? Předem děkuji :)

Předmět Autor Datum
notebook je herní střela Sice to bylo na poslední chvíli, ale povedla se nejlepší hláška dne. Když…
karel 04.11.2014 00:00
karel
herní střela-nechtěl jsi napsat střep?? :-D
Karel04 04.11.2014 07:24
Karel04
- Není-li poskozen, není potreba ho reinstalovat. - Stačí ho jen pročistit, jak soft. nebo po hardwé…
CoCoChanel 04.11.2014 07:31
CoCoChanel
Obnovení systému z Recovery (není na disku C:, ale na samostatném diskovém oddílu) Ti smaže celý obs…
MachR55 04.11.2014 07:40
MachR55
Mě spíše teď zajímá rozdíl mezi těmito dvěma způsoby přeinstalace OS. Jak na to, si vyhledám....Je m…
Stanley19 04.11.2014 19:00
Stanley19
ved ti pisal jaky je v tom rozdil. V original recovery uz su ovladace spravne nainstalene vyrobcom,… poslední
MM.. 04.11.2014 19:17
MM..

notebook je herní střela

Sice to bylo na poslední chvíli, ale povedla se nejlepší hláška dne. Když to má recovery a musíš, tak to udělej. Zmizí všechna data, kdyby náhodou bylo v tom notebooku něco, co by stálo za to uchovat, předem zálohuj.

Obnovení systému z Recovery (není na disku C:, ale na samostatném diskovém oddílu) Ti smaže celý obsah disku C: a nahraje na něj obraz čerstvě nainstalovaného systému z toho Recovery. Obsahuje všechny potřebné ovladače + další soft od výrobce notebooku (většinou zcela zbytečný a spíše obtěžující, doporučuji jej pak odinstalovat).

Instalace Windows - při ní musíš nejprve zformátovat C: (jinak tam ty původní Windows zůstanou) a po instalaci nainstalovat všechny správné ovladače (z webu výrobce notebooku) ve správném pořadí (jako první ovladač k čipsetu). Soft od výrobce notebooku zde nemáš žádný.

Pokud má notebook funkční Recovery, použij jej, je to rychlejší a jednodušší.

Mě spíše teď zajímá rozdíl mezi těmito dvěma způsoby přeinstalace OS. Jak na to, si vyhledám....Je mi jedno jestli to bude těžší nebo jednodušší´......Pokud jsou tyto dva způsoby přeinstalace os to samé a udělá to ve finále to stejné udělám to tím obnovením. Ja jen nechci ten notebook vratit jen do továrního nastavení, protože už v něm se notas jak sem pasl občas zdrhával...... Stačí kdyby mi někdo prosím napsal jaký je mezi temito přeinstalacemi rozdíl. I tak děkuji za info výše....

ved ti pisal jaky je v tom rozdil. V original recovery uz su ovladace spravne nainstalene vyrobcom, a windows je aktivovany automaticky cez BIOS (SLP) a je to hotove za 10minut. Ked si to budes instalovat sam tak sa budes 5hodin drbat s instalaciou ovladacov ktore nainstalis blbo ze polka veci nebude fungovat, a budes to muset aktivovat asi cez telefon.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru