Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s BSOD, pravidelným errorem ovladače grafické karty

Takže k ovladačům:
- Ovladače bys měl samozřejmě instalovat vždy po nové instalce Windows a samozřejmě všechny, odpovídající HW konfiguraci notebooku (např. WiFi a BlueTooth adaptér může tento notebook mít buď od Intelu nebo AzureWave, takže musíš nainstalovat ovladač pro to, co tam máš). Některé ovladače jsou ve více veezích, instaluj jen ty nejnovější.
- Nejprve se instaluje ovladač čipsetu, pak všechny ostatní v libovolném pořadí.
- Ovladače se neaktualizují žádným programem (u něho totiž nikdy nevíš, odkud ty ovladače stahuje - pravděpodobně nikoli z webu Asusu), nýbrž pouze ručně z webu výrobce HW!

... ovladače jsem aktualizoval vždy kdy m to nabídl software Nvidia experience.
A to jej právě ta zásadní chyba! NVidia dodává výrobcům notebooků pouze čipy, ti je "obalí" svým řešením a upraví pro ně unoverzální ovladače NVidia. Proto je velice časté, že obecné ovladače grafiky u notebooků nefungují.

Dle BlueScreenView je v BSOD "namočeno" jádro DirectX, takže to by odpovídalo právě grafice.

K chybám z Prohlížeče událostí - ta chyba DHCP je nezajímavá, zajímavější jsou určitě chyby patřící k NvStreamSvc, což je nějaká část ovladače grafiky (zase).

Závěr: nainstaluj ovladač čipsetu (pro jistotu) a ovladače obou grafik z webu ASUSu. Pokud to pak bude dělat dobrotu a ve Správci zařízení nebudeš mít žádné vykřičníky či otazníky, nemusíš už nic dalšího instalovat. A zapomeň na automatické updaty ovladačů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny