Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s domácí sítí

ahoj,

rad bych pozadal o pomoc..

mam problem s domaci siti. jde o to, ze jsem si na router dal USB disk abych si ho mohl sdilet doma s mobilnim telefonem. na disk se pripojim doma jak pres net tak pres freecomander pomoci ftp. potud vsechno super. az na to, ze kdyz jsem si do mobilu nahral total commander s ftp pripojenim, tak mi to v siti koliduje. jakmile ted zapnu USB disk, tak na nej muzu pristupovat v domaci siti soucasne jak z ntb tak mobilu, ale v te same chvili se nedostanu pres prohlizec na net. ALE, internet v ntb normalne funguje, jen nefunguje internet v prohlizeci. jine programy internet normalne vyuzivaji. muzete mi poradit, jak vse nastavit tak, aby nic nekolidovalo a vse slo v jednu chvili? podle meho laickeho nazoru se chyba vyskytla ve chvili, kdy jsem spustil ftp v mobilu. jen mi neni jasne proc (zadal jsem prihlaseni, jake mam i ve freecomanderu v notebooku, ale to je jen prihlaseni). a take nerozumim tomu, proc nefunguje internet pres prohlizec, ale jiny program v te same chvili internetove spojeni vyuziva.

ja vim, zni to slozite, ale budu rad, kdyz mi s nastavenim a opravou pomuzete.

diky moc!

Předmět Autor Datum
tak zmena: jakmile pustim usb disk na routeru (povolim ftp server v nastaveni routeru) pak rovnou n…
mayerrs 10.11.2014 16:17
mayerrs
Protože tě nenapadlo napsat, co máš za router a jakým způsobem jsi FTP povoloval, tak opravdu nevíme…
Jan Fiala 10.11.2014 18:41
Jan Fiala
místo ftp můžeš na routeru použít sambu - přimapuješ síťový disk pod písmenem. ftp: jestli má total…
lední brtník 10.11.2014 18:49
lední brtník
pasivni mod mam zaskrtnuty vsude. mam TP-LINK (TL WR-1043ND). pripojil jsem USB disk k pres USB k r…
mayerrs 10.11.2014 19:58
mayerrs
to všechno ti věřím. jen se dívám u sebe - fw verze 3.12 - mám tu jen "network sharing" a v edit vol…
lední brtník 10.11.2014 21:36
lední brtník
co znamena to "cili samba"?
mayerrs 10.11.2014 21:46
mayerrs
samba/cifs server: smb protokol se používá ke sdílení síťových disků, ve window je zvykem pod dalším…
lední brtník 10.11.2014 22:03
lední brtník
to tedy pro me znamena, ze si ji mam nainstalovat? vubec nevim, jak bych to rozchodil. a taky, to ze…
mayerrs 10.11.2014 22:21
mayerrs
instalovat nemáš nic, windows umí sdílení síťových disků normálně. přesněji: pokud máš omylem zapnut…
lední brtník 10.11.2014 22:35
lední brtník
ledni.brtnik: takze jsem soubezne spusteni ftp a internetu vyresil - byla chyba ve firmware. nainst… poslední
mayerrs 11.11.2014 09:31
mayerrs

pasivni mod mam zaskrtnuty vsude.

mam TP-LINK (TL WR-1043ND). pripojil jsem USB disk k pres USB k routeru. v nastaveni routeru jsem povolil storage sharing. take tam vidim, ze zarizeni je povoleno a sdileno. v zalozce FTP jsem zapnul FTP server > ten bezi. v uctech jsem si vytvoril uzivatelske jmeno pro prihlaseni. prihlasovaci udaje jsem zadal do freecomanderu. tim se dokazu pripojit a vidim slozky a soubory. pri prihlasovani mam nastaven pasivni mod.

a mam 2 problemy:

1) nemuzu nic ukladat na USB disk pres FTP server. paradox je, ze tam muzu vytvaret slozky, ale uz do nich nenahraju soubor. navic, vytvaret slozky ale muzu jen klavesou F7. pokud kliknu pravym tlacitkem mysi a chci vytvorit novou slozku, nejde to. kdyz tam chci neco ulozit - nejaky soubor, tak si USB disk pripojim k ntb a nahraju to tam.
2) po odzkouseni upresnuji problem, ktery jsem puvodne popsal: ve chvili, kdy se naloguju do routeru a nastartuju FTP server, tak prestane fungovat internet v notebooku.

to tedy pro me znamena, ze si ji mam nainstalovat? vubec nevim, jak bych to rozchodil. a taky, to ze nemam (zrejme nemam) sambu, znamena ze nemuze soubezne fungovat ftp a internet? na strankach tplinku jsem o tom nenasel ani zminku. tam se pise jak snadno budu mit vlastni ftp server.

ps: dokonce se na svuj ftp nedostano z venku. a to mam pristup z venku povoleny.

myslel jsem, jestli se nejak nehadaji IP, kdyz net a ftp nefunguji soubezne. proste jen nejaka hloupa drobnost.

instalovat nemáš nic, windows umí sdílení síťových disků normálně.
přesněji: pokud máš omylem zapnutý firewall (nebo antivirový balík), musí být nastavena výjimka pro "sdílení souborů a tiskáren".

popisované zapnutí samby se týkalo routeru.

ps: dokonce se na svuj ftp nedostano z venku. a to mam pristup z venku povoleny.

to je normální a buď rád.
asi nechceš mít doma v pc na návštěvě 1000 kinderhaxorů ze sýrie, z číny a z ruska.

myslel jsem, jestli se nejak nehadaji IP, kdyz net a ftp nefunguji soubezne

ftp (nebo samba) server má adresu routeru.
ale nechtěj po mě vědět, jestli sdílení síťového disku z routeru funguje ve win7-"domácí síti", na tyhle ms-nesmysly už jsem starý.

ledni.brtnik:

takze jsem soubezne spusteni ftp a internetu vyresil - byla chyba ve firmware. nainstaloval jsem posledni FW a tohle funguje. muzu pouzivat oboji zaroven. co jsem ale nevyresil a nevim jak je, jak zapisovat na FTP server. to by prece melo jit. ikdyz se prihlasuji jako admin, mam prava read and write, tak se mi stejne nedari tam nakopirovat soubor. nenapada te, cim by to mohlo byt?

edit: tak jsem vyresil i ten zapis na FTP. stacilo zmenit manazera. jiny ftp klient to umi. jak total commander, tak i CORE FTP LE. jedine co je zadrhel, tak CORE FTP neumi zapisovat diakritiku, coz neni az takovej problem. TC umi i to.

co bych jeste rad vyresil, tak pristup z netu. ja vim, ze jsi psal, ze bych tam mel spoustu decek ze syrie a pod. ale kdyz bych to chtel mermomoci rozchodit, jak to udelat? jen zkusmo jsem v nastaveni FTP pristup outside of LAN, ale z netu se tam nedostanu. je neco, co muzu nastavit tak, abych to povolil?

ps: kdybych to rozchodil, tak me uklidnuje, ze jsem za routerem a pristup bude pres heslo. ukidnuje me to opravnene, nebo jsem naivni? nejsem az tak znaly, abych vedel jak se mi i tak muze nekdo do usb disku nabourat z venci.

diky!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru