Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím o radu jak správně zapojit RAM

Zdravím ,
Udělal jsem menší upgrade PC konkrétně navýšení operační paměti , ale přijde mi , že po této změně má Pc pomalejší reakce . ( stav pc byl v obojím případě čerstvě po reinstal win , takže obojí mělo stejné podmínky ). Chtěl bych se poradit jestli to nemám třeba ve špatném slotu nebo nějaký problém v nastavení . ( některé programy ukáží , že ta druha RAM je připojená a některé zase že je tam jenom 4GB RAM místo 8 )

Mám tuto : motherboard Asus M5A99X EVO R2.0 , CPU AMD FX-4100 4core Box ( 3.6 GHz , 12mb ) a RAM 4GB DDR3-1600 MHz Kingston HyperX Blu + 4GB DDR3-1866 MHz HyperX Fury red.

Motherboard by měla tyto frekvence podporovat a zapojené to mám ( ze 4 slotů ) tuto RAM 4GB DDR3-1600 MHz Kingston HyperX Blu ve druhém slotu a tuto 4GB DDR3-1866 MHz HyperX Fury red ve čtvrtém slotu . Podle návodu od základovky by to mělo být asi správně pro zapojení 2 RAM druhý slot je DIMM_A2 a 4 DIMM_B2 . Nebo je to blbost ?

případně jestli je potřeba zaslat nějaký podrobnější návod nebo něco aby jste mi mohli poradit napište co a já hned napíši .

Díky za čas a za případnou odpověď .

Předmět Autor Datum
Frekvencia RAM je len jedna. Bezi to na tej pomalsej (a ked je ta 1600ka nahodou 1,65V tak to bezi l…
MM.. 12.11.2014 13:18
MM..
některé programy ukáží , že ta druha RAM je připojená a některé zase že je tam jenom 4GB RAM místo 8… poslední
MM.. 12.11.2014 13:21
MM..

Frekvencia RAM je len jedna. Bezi to na tej pomalsej (a ked je ta 1600ka nahodou 1,65V tak to bezi len na 1333 1,5V)
Za druhe mixujes rozdielne moduly a myslis si ze to je dobre pre dualchannel, neni to dobre.
Za tretie RAM sa zapajaju tak jak je napisane v navode k zakl.doske pre dualchannel. Ja som tvoj navod necital. (P.S: ale urcite sa to nestrka do A2 a B2 ak mas len 2 moduly)

některé programy ukáží , že ta druha RAM je připojená a některé zase že je tam jenom 4GB RAM místo 8

nepozeraj si nektere programy, ale to co pise windows v ov.panely - system (celkova, a pouzitelna). A pripadne v CPU-Z si pozri vsetky sloty ze jak su momentalne nastavene a ci je aktivny dualchannel (interleaving).

A este P.S. velkost RAM nema vplyv na rychlost nicoho. T.j. ma to fungovat uplne stejne jak predtym (jedina vyhoda v tvojom pripade by bol dualchannel ak vobec je aktivny, ale ani to moc nespoznas)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru