Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problémy s mnastavením MS Outlook 2003

S uvedeným programem mám 2 problémy:

1) v polích adresáta se nabízí po zadání několika počátečních písmen adresáti, na které už bylo něco odesláno. Bohužel v naší doméně existují 3 adresáti se stejným jménem a příjmením a nabízí se všichni. To proto, že jsem z nich postupně 2 špatně vybral. Nemůžu nikde najít místo nebo soubor (pokud existuje), ve kterém je to možné editovat a ty 2, co nepotřebuju, odmazat.

2) Mám ke své schránce na MS Exchange připojenou další (záložka upřesnit) schránku podatelny. Když pošlu mail a jako odesílatele zadám Podatelna, tak ho adresát dostane správně s odesílatelem podatelna. Protože ale schránku Podatelna spravujeme 2, tak když stejný postup použije kolegyně, tak adresát dostane mail, ve kterém je jako odesílatel uvedeno "Marie Novotná za uživatele Podatelna".

Jediný rozdíl vo kterém vím je ten, že kolegyně měla takto nastavené obě schránky už na MS Outlook 2000, který byl ze sady MS Office odinstalován a místo něho byl nainstalován Outlook 2003. U Outlook 2000 se za celou dobu provozu odesílatel zasílal v uvedeném (špatném) tvaru. Odinstalace celého Office 2000 a nová instalace bez Outlook 2000 a pak instalace Outlook 2003 nepomohla. Vypadá to, jakoby někde bylo zaznamenáno nastavení z Outlook 2000 a Outlook 2003 to ponechá v původním tvaru. Kombinace Office 2000 + Outlook 2003 je nutná kvůli licencím.

Já mám Office XP a nejdříve jsem nainstaloval Outlook 2003 (Outlook XP se při instalaci sám odinstaloval) a teprve pak jsem si propojil schránku Podatelna. A funguje mi to správně.

Poradí někdo co s tím? Děkuji předem.

Předmět Autor Datum
1) nerozumím - chceš zeditovat "cache" Outlooku kde si Outlook pamatuje poslední jména? Popravdě nev…
Vladimir 08.02.2007 15:48
Vladimir
ad 1) V registru to není. Ověřil jsem si to i na své domácí instalaci. Ano, chtěl bych to zeditovat.…
yorg 08.02.2007 17:29
yorg
To je nějaké divné. Že jsi administrátor by vliv mít nemělo, možná snad kdybys byl administrátor Exc…
Vladimir 08.02.2007 18:36
Vladimir
Server 2003. Nepřihlašuju se jako administrator, ale jako člen skupiny administrators. Taky jsem to… poslední
yorg 08.02.2007 20:30
yorg
1) v momentě, kdy se ti nabízí, najeď na to špatné jméno kurzorem a vymaž ho stiskem Shift+Del. Při…
Bimbo 08.02.2007 16:30
Bimbo
ad 1) Děkuji! Funguje to. Perfektní.
yorg 08.02.2007 17:31
yorg
Díky za ten první tip, jenom abych si to pamatoval :-)
josephino 08.02.2007 19:00
josephino

1) nerozumím - chceš zeditovat "cache" Outlooku kde si Outlook pamatuje poslední jména? Popravdě nevím kam to ukládá, do souboru asi těžko a do textového ani náhodou (je to Microsoft). Buď je to uložené nějde v nějaké databázi nebo v registru - zkus jméno vyhledat v regeditu.

2) Mail s aliasem jako názvem inboxu chodí jen tehdy, je-li uživatel přihlášen přímo ve schránce. Pokud posíláš pomocí pole "od" a jsi přihlášen jako jiný NT uživatel, vždycky se posílá mail "On behalf", to je chování které se nedá změnit.

Jestli skutečně chodí mail z tvého inboxu s odesílatelem "Podatelna", tak to je špatně, protože správně se to chová tvé kolegyni. Jedině jak bych to mohl vysvětlit je že by NT účet pro schránku podatelna byl shodný s tvým NT účtem.

ad 1) V registru to není. Ověřil jsem si to i na své domácí instalaci. Ano, chtěl bych to zeditovat. Bohužel nevím jak.

ad 2) skutečně se to tak chová. Není "na vině" to, že jsem administrátor, proto tam je ta Podatelna? Účet je pro podatelnu samostatný. Ještě se musím zítra podívat na práva, teď jsem si uvědomil, jestli je nemám přiřazeny všechny.

edit:
ad 1) Až později jsem si přečetl příspěvek níže. Takže toto funguje.

To je nějaké divné. Že jsi administrátor by vliv mít nemělo, možná snad kdybys byl administrátor Exchange, ale s takhle vysokým oprávněním se snad nikdo proboha normálně nepřihlašuje :-P

Co je to vůbec za verzi Exchange? Přijde mi to nesmyslné, standardní chování je On Behalf...

1) v momentě, kdy se ti nabízí, najeď na to špatné jméno kurzorem a vymaž ho stiskem Shift+Del. Při dalším vyplňování se ti už nabízet nebude. Udělej to takto pro oba dva a bude se ti nabízet jenom jeden. Registry editovat netřeba - taky se mi to stalo a toto je fungující postup.

2) K tomuto bohužel nic... :-[

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru