Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké mám mít procesy v PC? Aneb prosím o pomoc s programy, procesy a obecně s chodem notebooku.

Obrázek programů - není důležité mnnožství nainstalovaných programů, ty jen zabírají místo na disku a nebrzdí Windows (pokud se tedy nenacpou do programů a služeb automaticky spouštěných po startu Windows). Jestli ten který program potřebuješ, to víš jen Ty, nikdo jiný Ti to neřekne. Osobně bych zrušil vše od HP (předpokládám, že máš tedy notebook HP?), Javu (pokud ji tedy vyloženě nepotřebuješ např. pro bankovnictví) a místo rozežraného AVG (na Celeronu to musí být fakt lahůdka!) doporučuji použít minimálně náročný MS Security Essentials.

Obrázek procesů - to je jen informativní, nejdůležitější údaj je vytížení CPU, pokud bys měl problémy s nenadálým zatížením procesoru. Ale ještě v tom okně přidej další sloupec - vlez do menu Zobrazit -> vybrat sloupce a zatrhni "Cesta k souboru" (skoro na konci). Všímej si podezřelých míst spuštění typu uživatelský profil, dočasné soubory apod., tak se obvykle dá odhalit malware.

Obrázek programů po spuštění - tohle je nejdůležitější, automaticky spouštěné programy je třeba důsledně hlídat, představují tu největší brzdu výkonu. Osobně bych zrušil PDF Complete (máš ho tam 2x), IAStorIcon (také 2x), a i Správce Realtek (v podstatě lze zrušit vše - pokud zjistíš, že něco z toho potřebuješ, můžeš to kdykoliv obnovit, v tomto seznamu to zůstane). Ale definitivní rozhodnutí je na Tobě, protože jen Ty víš (nebo bys měl vědět), co z toho používáš a potřebuješ.

Ještě přidej obrázek služeb, spouštěných po startu Windows, to je stejně důležité - je to ta záložka "Služby" v msconfigu. Ještě zatrhni "Skrýt služby MS", ať se nevrtáš ve službách Windows. Zase platí co u programů - jen Ty víš, co z toho používáš a potřebuješ.

Osobně si myslím, že nejvíc Ti to brzdí AVG, máš poměrně slabý procesor.

Co se týče ovladačů, nejnovější najdeš na stránkách výrobců příslušného HW. Pokud máš notebook, pak všechny potřebné ovladače najdeš na stránkách výrobce notebooku (předpokládám, že HP). Vše si musíš vyhledat ručně, žádným programům nevěř, protože nikdy nevíš, odkud ty ovladače stahují. Počítej s tím, že výrobci notebooků nijak nespěchají s novými ovladači, prvořadá je pro ně stabilita a pokud vše funguje, není důvod vydávat nové drivery.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny