Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napájení notebooku ze sítě

Dobrý den,
rád by jsem se zeptal, pokud budu mít notebook čistě jen zapojený v síti, hrozí, že i tak přestane fungovat/případně že se může "vybít" když ho nebudu odpojovat? Zkrátka něco na způsob stolního pc, jen se jedná o notebook, který aby běžel potřebuje být nonstop zapojen v síti.. Odešla mi totiž baterie, zkrátka se nenabíjí, a novou si nemohu momentálně dovolit, tak jsem přešel pouze na napájení ze sítě. Ačkoli jsem na napájení ze sítě a píše mi to hlášku "Napájen ze sítě, nenabíjí se" Tak % ubylo, ačkoli notebook byl pouze v síťi zapojen..což mne trochu vystrašilo... tak se ptám, nehrozí, že mi "kixne" notebook úplně i přesto, že bude nonstop píchnutý v síťi? Případně může se notebook nějak poškodit, nebo mu to vůbec nevadí?

Promiňte za trochu chaotickou otázku, budu vděčný za nějakou rozumnou odpověď, klidně i úplně jednoduchou :-)

s pozdravem Michal.

Předmět Autor Datum
Mozes to normalne pouzivat. Baterka tam vobec nemusi byt. Co sa tyka toho nenabijania tak treba sku…
MM.. 20.11.2014 01:06
MM..
Hoj díky za odpověď, já to mam tak, že pokud notebook zkrátka odpojím z napájení tak se bez milosti…
Michalo 20.11.2014 01:17
Michalo
Nic sa neposkodi.
MM.. 20.11.2014 09:47
MM..
Ono i kdybys měl funkční baterii, kterou bys tam neměl je to jedno, doma to používám stejně. Baterku…
georgecj 20.11.2014 11:38
georgecj
nic sa nenapaja zo site do baterky. Baterke je uplne fuk ci je v notebooku alebo v sufliku. Ked mas…
MM.. 20.11.2014 14:37
MM..
Dobře, děkuji za odpovědi. Jsem o něco klidnější. Jediná vada je opravdu ta, že když klekne proud, t…
Michalo 20.11.2014 15:44
Michalo
jo samozřejmě s kleknutím proudu počítám stát se to může, ale u mě je to jedno, protože na tom stejn…
georgecj 21.11.2014 10:40
georgecj
Je jenom jedna hloupější věc v zacházení s baterkou, než ji nechávat v šuplíku: Hluboce ji vybíjet.… poslední
Pytlík 21.11.2014 14:07
Pytlík

Mozes to normalne pouzivat. Baterka tam vobec nemusi byt.

Co sa tyka toho nenabijania tak treba skusit to vypnut, odpojit aj z nabijacky aj vybrat baterku na minutu, potom vlozit baterku, pockat 10sekund, potom vlozit nabijacku, pockat 10sekund, potom zapnut, a kukat ci nabija.

Hoj díky za odpověď, já to mam tak, že pokud notebook zkrátka odpojím z napájení tak se bez milosti hnedka vypne, i přesto, že baterie tam je tudíž: - neni proud - neni sranda, baterie se nenabíjí ani když jsem zkusil notebook vypnout a nabíjet potom, zkrátka pouze svítí kontrolka jako, kdyby byla nabitá, avšak nic. A stejně tak pokud chci notebook zapnout aniž by byl zapojen do sítě, tak se zkrátka nic nestane ani když baterie v něm je, a ukazuje ji to jako "nabitou". Tak by jsem řekl, že už je zkrátka po ní. :-) Ale děkuji za rady.

Takže pro můj klid ..shrnutí, z notebooku můžu s klidem baterku vyndat, jet pouze na napájení a svojím způsobem z toho mít "stolní pc" který bez zapojení do proudu taky nejde? :-) S notebookem totiž nikam nechodím, ani necestuji, celou dobu se mi válel na stole tak nebo tak, spíše jsem se bál aby se nějak ještě nepoškodil, když nyní by jsem jel bez baterie úplně. :-)

Ono i kdybys měl funkční baterii, kterou bys tam neměl je to jedno, doma to používám stejně. Baterku mám vyndanou a poté co potřebuji někam pryč na delší dobu zapojím jí. Nevím jestli se teda vyplatí nechat jí válet jen tak někde "z bůh darma" a skoro jí nenabíjet, ale přijde mi, že napájení ze síťě do baterky a pak následně do PC je hloupost (nejsem si tím jist, jestli ano nebo ne). A tak už půl roku jedu napájení ze síťě bez baterky ;-)

jo samozřejmě s kleknutím proudu počítám stát se to může, ale u mě je to jedno, protože na tom stejně nedělám nic co by mi nějak vadilo, kdyby to kleklo. navíc pokud dělám třeba práci (což je excel atd.) mám nastevený uložení po 5 minutách automaticky tudíž nepřijdu o víc než o 5 minut mého života :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru