Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chlazeni GPU Sapphire R9 290 TRI-X

Zdravím,

Koupil jsem si Sapphire R9 290 TRI-X, jenže i přes všechny pozitivní recenze prostě nenaplnila moje očekávaní a to hlavně že hlediska hlučnosti. Chladak TRI-X chladí sice dobře možná až výborně, ale je zamčený na 20% to znamená, že v idle dělá poměrně hluk, a to při teplotě 35 stupňů a 40 na VRM1 a 2, což je si myslím docela nedoladěný stav.
u jiných karet si můžete nastavit pomoci třeba Afterburner křivku foukaní tak, že se začne třeba na 5% a o kartě vůbec nevíte, že tam je, když třeba koukáte na filmy, všeobecně řečeno, třeba na VAPOR X řadách R9 290, je větrák udělaný proste lip. No, a jelikož mam vzduchem chlazené PC, které ani při hraní nejde přes 20dBa, je fakt neslyšitelné, tak bych samozřejmě hlavně u koukaní na filmy rad, aby to tak zůstalo i s mou novou kartou, která je momentálně na reklamaci, kvůli problému s „Black Screenem“

Jde mi to, že až mi karta přijde, tak na ni nemůžu dělat žádné invazivní zásahy, kvůli zániku záruční doby, takže žádné štípaní nebo pájení.
Moje hlavni otázka je, jestli můžu koupit tohle:

http://www.aliexpress.com/item/Desktop-PC-Fan-Spee d-Noise-Reduce-4-Pins-Resistor-Cable-
Connector-5-Pcs/1280654376.html

Protože se mi zdá, že ten 4 pinový konektor co mam na GPU je snad menší, fakt tam nemůžu nic štípat ani pájet, takže bych potřeboval vedet, jaký konektor to je a popřípadě jaký odpor tam dat, potřeboval bych to shodit tak o 50% takže z 20% zamčených otáček na 10%, jediné další řešení je přehráni VBIOSU že jiné GPU, ale to je taky potom důvod k propadnuti záruky.

Díky za odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny