Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemožnosť nahrávať s combo jackom (Lenovo G505s)

Zdravím. Po kúpe nového ntb už viac nemôžem nahrávať gitaru a podobne cez mikrofónový vstup do PC, pretože na novom notebooku Lenovo G505s sa nachádza combo jack, ktorý nerozpoznáva externé mikrofóny ba ani vstupy aux audio káblom. Ku všetkým zariadeniam sa správa ako ku reproduktorom/slúchadlám a snaží sa cez ne prehrať zvuk. Myslel, som že (myslím že správny 4-pólový) jack splitter môj problém vyrieši ale to sa, bohužiaľ, nestalo. Funguje výstup, ale mikrofónový vstup je veľmi podivuhodný. Skúšal som rôzne ovládače, preinštalovať ich či aktualizovať (aj ASIO4ALL) a výsledok je rovnaký -> slúchadlá sú v poriadku, mikrofón nejde. Žiaden z mojich DAW ako je Mixcraft či Cubase "nepočuje" vo vstupe žiaden zvuk. Avšak, na moje prekvapenie, ak som si dal slúchadlá a zdvihol zvuk na 100% bolo počuť veľmi ale naozaj veľmi tichý zvuk. A to tak, že som dal počúvať zariadenie v nastaveniach zvuku. Čo je ešte divnejšie, tento zvuk sa ozáýval dokonca aj pri vypnutí všetkých zvukových zariadení, in aj out.

Jasné, chyba môže byť v splitteri, no je nový a DAW nepočuli ani dB zvuku. Na Lenovo forum mi na môj problém zatiaľ nikto neodpovedal, a tak dúfam že mi pomôže poradna. :) Neviem ako môj problém vyriešiť - možno kúpou niečoho takéhoto? (tuším to je externá zvuková karta): [img]http://image.dhgate.com/albu_239750653_00-1.0x0/5p cs-lot-usb-sound-card-external-7-1-audio.jpg[/img]

Vopred Vám pekne ďakujem za odpoveď

Předmět Autor Datum
1. je tam nainstalovany conexant driver s ovladacou aplikaciou zo stranok lenova pre Vas OS? 2. ak a…
S2 24.11.2014 00:38
S2
kvůli takové blbosti kupovat externí zvukovku? Stačí toto: http://www.ecoprint.cz/prislusenstvi-k-pc…
touchwood 24.11.2014 06:55
touchwood
A jeste bude treba nastavit v ovladacich karty, ze se ma brat ten jack jako mikrofon.
Jan Fiala 24.11.2014 08:31
Jan Fiala
touchwood: tento splitter je cisto nahodou ten model ktory mam a mikrofon je teda nemy. Jan Fiala: b…
lucryz 24.11.2014 09:19
lucryz
Ty karety maji moznost nastavit zasuvku, ve ktere je mikrofon a co se tyka kombo zasuvek, tak zda ma… poslední
Jan Fiala 24.11.2014 10:08
Jan Fiala
1. Hm... Ano, aj nie. Moj problem bol rovnaky s windows driverom, conexant driverom aj ASIO4ALL. 2.…
lucryz 24.11.2014 09:17
lucryz
na fore Lenova forums.lenovo.com tvrdí nekdo s Tvým problémom tohle: In order to get an external m…
Joseph 24.11.2014 07:11
Joseph
Tak nevim :-D Mam Asus a zadny takovy problem nemam,asi soudruzi z Lenova maji jiny pozadavky ]:)
dennyB 24.11.2014 08:23
dennyB
Tento postup som si nasiel aj ja, bohuzial, s G505s ani tato magia nepomoze.
lucryz 24.11.2014 09:17
lucryz

1. je tam nainstalovany conexant driver s ovladacou aplikaciou zo stranok lenova pre Vas OS?
2. ak ano a aplikacia sa nespyta ze co bolo pripojene, tak jedine riesenie bude externa zvukovka, len neviem ci by som siel do tej, co ste si vybrali, ak som to spravne pochopil, tak Vam ide o nahravanie zvuku do NB, cize potrebujete mat co najviac vstupov a nie vystupov (7.1CH).
Takze by so skusil skor nieco taketo m-track.html

1. Hm... Ano, aj nie. Moj problem bol rovnaky s windows driverom, conexant driverom aj ASIO4ALL.
2. Moj sposob nahravania je tzv. stacking overdubs, 1 input je teda viac nez dost - a po investovani do notebooku pre mna 95€ investicia kvoli 1 inputu je velmi nevyhodna

na fore Lenova forums.lenovo.com

tvrdí nekdo s Tvým problémom tohle:

In order to get an external microphone working with my G510 I use a splitter cable with two inputs, headset and mic. When powering up the splitter cable must be disconnected. After powering up the notebook I plug in the splitter cable first, then the headset and finally the external microphone into the splitter cable.

Using this three step sequence is the only way having the external microphone recognized by the notebook. After hours of searching on the web, without result, I discovered this by trial and error.

Turning on the notebook with the mic in place will result in not having recognized the external microphone. Maybe this is because of the low impendance of the microphone or low power output, I have no idea, But my three step sequence will always result in recognizing my external mic on my G510 with combo audio jack

S cílem dosáhnout aby externí mikrofon pracoval na mém G510 používam splitter kabel se dvěma vstupy, headset a mikrofonem.

Při zapnutí, rozdělovací kabel musí být odpojen. Po zapnutí notebooku pak se připojim splitter kabel, poté headset a nakonec externí mikrofon do kabelu.

Pomocí teto třístupňové sekvence je jediný způsob, jak docílit aby externí mikrofon byl rozpoznán notebookem. Po hodinách hledání na webu, bez výsledku, zjistil jsem to metodou pokusu a omylu. Zapnutí notebooku s mikrofonem na místě, bude mít za následek ne mít poznal externí mikrofon. Možná, že je to vzhledem k nízké impedance mikrofonu nebo nízký výkon, nemám tušení, ale moje tři kroková pasáž bude vždy mít za následek uznání můj externí mikrofon na mém G510 s combo audio jack

tak nevím, co to má být, co ten Číňan provádi za blbiny že to prej vyžaduje tuhle magii

.... :puff:

.... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru