Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno T-mobile - tarifní zvýhodnění Surf+ u služby web´n´walk

Zdravím všechny,
docela mě zajímá tarifní zvýhodnění u T-mobile "Surf+", ale stále se mi to nějak nezdá, pořád v tom hledám nějaký háček. Teoreticky to chápu tak, že si k mýmu dosavadnímu paušálu připlatím 99Kč (bez DPH), do mobilu nainstaluji skrze Javu prohlížeč "Opera mini", kterej si stáhnu od nich a pak můžu mobilem surfovat do omrzení (nepočítá se asi internet z PC skrze mobil).
http://t-mobile.cz/Web/Residential/TarifySluzby/Tar ifyCeny/CenikPripojeniKInternetu.aspx#DatovaZvyhod n eniProPripojeniSeSimKartouProVolani
Chápu to dobře, nebo je tam něco ukrytýho, co by mě mohlo drasticky zvednout účet?

A jedna podotázka: Jaký je váš názor na internet v mobilu? Je to prakticky použitelné, co se týče čitelnosti, fuknčnosti?

Díky všem

Předmět Autor Datum
asi rok a půl jsem používal jejich gprs, na severní moravě jim dělal síť siemens, o rychlejších kódo…
lední brtník 10.02.2007 22:09
lední brtník
Já mám s T-Mobile EDGE dobrou zkušenost. Dlouhi jsem jel na GPRS u Eurotelu, pak jsem přesedlal na T…
Pavel 10.02.2007 22:24
Pavel
Já myslím, že ani tak nepůjde o rychlost, jako spíš o použitelnost. A o cenu. Ono mít google v mobil…
Prasak 11.02.2007 15:42
Prasak
Nejlepší by bylo, kdyby ti odpověděl někdo normální. Tím nemyslím člověka na infolince, ale někdo, k…
Pavel 11.02.2007 15:50
Pavel
Ano, je to tak jak říkáš, z mobilu přes Operu Mini na internet za kilo měsíčně. Zde jsou moje zkušen…
Ladislav_Malek 11.02.2007 16:36
Ladislav_Malek
No teda Ladislave, za takhle excelentní odpověď zasloužíš poděkování. Kdy že se volí prezident repu…
Pavel 11.02.2007 16:44
Pavel
joooo, na prezidenta se hlasim, aspon budu mit z ceho zaplatit ty exekuce :-)
Ladislav_Malek 11.02.2007 16:49
Ladislav_Malek
Díky, to je přesně to, co jsem potřeboval vědět. Mám Nokii 6600, která má výše rozlišení 176×208 (ja…
Prasak 11.02.2007 16:45
Prasak
na icq je super věc jimm, www.jimm.org (to je javový program, zdarma a super), anebo agile messenger…
Ladislav_Malek 11.02.2007 16:56
Ladislav_Malek
Ještě bych upozornil na to, že operátoři někdy dělají "takovej vojeb", že účtujou třeba po 10 KB...…
Pavel 11.02.2007 17:13
Pavel
jimm mám, co jsem slyšel zkušenosti od kolegů, tak má nejmenší nároky na přenesená data.
Prasak 12.02.2007 16:28
Prasak
Tak tohle pisu z telefonu. Neni to sice extra pohodlne, ale je to pouzitelne. A jestli mam vse dobre…
Prasak_on_mobil 12.02.2007 21:06
Prasak_on_mobil
Aby už nebylo pozdě!! :-D
Dale Cooper 12.02.2007 21:07
Dale Cooper
honem skoč na ten nick, ať ho někdo nesežere :-) poslední
Ladislav_Malek 13.02.2007 14:57
Ladislav_Malek

asi rok a půl jsem používal jejich gprs, na severní moravě jim dělal síť siemens, o rychlejších kódováních si proto zákazníci mohli jen nechat zdát: praktická rychlost klesla na 3kbyte/s za 800,-měsíčně. v souvislosti se zaváděním edge se jim povedlo změnit přidělování timeslotů - výsledkem bylo neustále přeplněné pásmo a ve dnech prázdnin nebo o víkendech nemožnost se připojit. byly dny kdy se mobil nepřipojil ani na wap - čili bez pc, wap si přitom vystačí jen s jediným timeslotem.
tmobile a data? never more!

edit: díval jsem se co znamená ten surf - nejde o datový ale jakýsi zobrazovací tarif. nedokážu si představit k čemu je to na mobilu dobré. na rss nadpisy článků?

Já myslím, že ani tak nepůjde o rychlost, jako spíš o použitelnost. A o cenu. Ono mít google v mobilu kdekoliv za pouhou stovku měsíčně nemusí být špatný, ale jde mi o to, jestli je to skutečně jen ta stovka a jestli tam něco vůbec uvidím (na tom display mobilu).

Nejlepší by bylo, kdyby ti odpověděl někdo normální. Tím nemyslím člověka na infolince, ale někdo, kdo má tuhle službu aktivní a používá ji. Mluvím o tom proto, že z vlastní zkušenosti vím, že ani na infolince nebo prodejně nemají vždy přesný/správný info. Zažil jsem to dvakrát a taky šlo o balíček služeb a málem jsem platil o pár set měsíčně víc než bylo nutný...

Pavel

Ano, je to tak jak říkáš, z mobilu přes Operu Mini na internet za kilo měsíčně. Zde jsou moje zkušenosti:

1. Stabilita spojení: Bez problémů. A to rozhodně nemám důvod chválit T-Mobile, jsou to sráči, v prosinci 2005 jsem si pořídil Internet 4G (magoři, prej 4G :-), a ještě ta imbecilní růžová karta), a do prosince 2006 to rozumně nefungovalo. Reklamace, změna lokality, počítače, nic nepomohlo. Ale to Tě trápit nemusí, GPRS a EDGE skutečně bez problémů.

2. Použitelnost: Na vyhledání jednoduché informace na webu (třeba zbytku sériového čísla k WinXP když znáš první část :-) ), nebo na zjištění odjezdu/příjezdu vlaku, letadla, přečtení předpovědi počasí nebo prohlídnutí snímku z dopravní kamery nebo zjištění dopravní situace je to super, nicméně na komplexnější práci s webem určitě ne. Třeba napsat sem příspěvek do poradny jde, to jsem zkoušel, ale je to neuvěřitelný opruz. Zadávání jakéhokoli delšího textu děsný porod. I když zase na druhou stranu vývojáři Opery Mini udělali z hlediska ergonomie maximum možného, hojně se používají klávesové zkratky, navigace je propracovaná.

3. Zkušenosti: Doporučuji telefon s rozlišením displeje alespoň 240×320. Ale POZOR POZOR POZOR, displej nesmí být fyzicky moc malý, jinak Ti upadnou oči, respektive oslepneš v 60 letech místo v 70. Příklad: Nokia 6680 (rozlišení displeje 176×208) versus Nokia E60 (rozl. 352×416, tedy čtyřnásobné), přitom fyzická velikost obou displejů stejná (35×41 mm). Verdikt: Oba nepoužitelné, protože N6680 má moc nízké rozlišení (nic se tam nevejde), zatímco na N E60 se toho sice vejde dost, ale není to vůbec vidět, jak je to malé. Doporučuji před výběrem mobilu zajít na www.mobilmania.cz, maj tam v katalogu mobilů dobrý parametr - jemnost displeje, tedy kolik bodů se vejde na cm čtvereční. Z hlediska pohodlnosti čtení by to, dle mých zkušeností, nemělo být víc než 5000 (Nokia 6680 cca 2500, Nokia E 60 cca 10000), a to jsem mobilů vyzkoušel desítky.

4. Takže abych to shrnul, spolehlivost dobrá, na delší komplexnější práci s internetem spíše ne, ale s vhodným mobilem to dokáže v mnoha situacích dobře posloužit.

na icq je super věc jimm, www.jimm.org (to je javový program, zdarma a super), anebo agile messenger, ale ten pouze pro symbianové telefony a podobná zařízení, adresu nevím, placený měsíčně přes premium sms, taky super

do web and walk se to asi počítat nebude, ten webnwalk funguje tak, že ten jejich systém pozná, že na net lezeš z opery mini a neúčtuje Ti data.

jinak asi pro icq půjdou najít i programy, které mají optimalizovanější datový provoz, než výše uvedené, takže při ceně 0,06 Kč za kB se to zas tak neprodraží. a jenom drobná zkušenost, čím víc lidí máš v contact listu, tím víc se přenáší dat, i když si vůbec s nikým nepíšeš

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru