Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno T-mobile - tarifní zvýhodnění Surf+ u služby web´n´walk

Ano, je to tak jak říkáš, z mobilu přes Operu Mini na internet za kilo měsíčně. Zde jsou moje zkušenosti:

1. Stabilita spojení: Bez problémů. A to rozhodně nemám důvod chválit T-Mobile, jsou to sráči, v prosinci 2005 jsem si pořídil Internet 4G (magoři, prej 4G :-), a ještě ta imbecilní růžová karta), a do prosince 2006 to rozumně nefungovalo. Reklamace, změna lokality, počítače, nic nepomohlo. Ale to Tě trápit nemusí, GPRS a EDGE skutečně bez problémů.

2. Použitelnost: Na vyhledání jednoduché informace na webu (třeba zbytku sériového čísla k WinXP když znáš první část :-) ), nebo na zjištění odjezdu/příjezdu vlaku, letadla, přečtení předpovědi počasí nebo prohlídnutí snímku z dopravní kamery nebo zjištění dopravní situace je to super, nicméně na komplexnější práci s webem určitě ne. Třeba napsat sem příspěvek do poradny jde, to jsem zkoušel, ale je to neuvěřitelný opruz. Zadávání jakéhokoli delšího textu děsný porod. I když zase na druhou stranu vývojáři Opery Mini udělali z hlediska ergonomie maximum možného, hojně se používají klávesové zkratky, navigace je propracovaná.

3. Zkušenosti: Doporučuji telefon s rozlišením displeje alespoň 240×320. Ale POZOR POZOR POZOR, displej nesmí být fyzicky moc malý, jinak Ti upadnou oči, respektive oslepneš v 60 letech místo v 70. Příklad: Nokia 6680 (rozlišení displeje 176×208) versus Nokia E60 (rozl. 352×416, tedy čtyřnásobné), přitom fyzická velikost obou displejů stejná (35×41 mm). Verdikt: Oba nepoužitelné, protože N6680 má moc nízké rozlišení (nic se tam nevejde), zatímco na N E60 se toho sice vejde dost, ale není to vůbec vidět, jak je to malé. Doporučuji před výběrem mobilu zajít na www.mobilmania.cz, maj tam v katalogu mobilů dobrý parametr - jemnost displeje, tedy kolik bodů se vejde na cm čtvereční. Z hlediska pohodlnosti čtení by to, dle mých zkušeností, nemělo být víc než 5000 (Nokia 6680 cca 2500, Nokia E 60 cca 10000), a to jsem mobilů vyzkoušel desítky.

4. Takže abych to shrnul, spolehlivost dobrá, na delší komplexnější práci s internetem spíše ne, ale s vhodným mobilem to dokáže v mnoha situacích dobře posloužit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny