Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bezpečnost práce

za rozvod elektriky v domácnosti toho člověka, a jeho případné amatérské dvoušňůrové prodlužovačky zastrčené do vadných komunistických rozdvojek co přehazovaly fázi doprava, tady na poradně opravdu nikdo nemůže. normální pc je vyrobeno tak že nekope ani nevybuchuje. stejně tak bys mohl v každém příspěvku varovat před zemětřesením nebo před potopou, protože teoretická možnost vždycky je.

ad probíjení zdroje: kryt zdroje je kovový. takže když bude něco zevnitř na něj probíjet, protože je spolu s celou skříní kvalitně uzemněný na ochranný kolík, svede se jakýkoli poruchový proud do země. při (nepravděpodobném) zkratu to navíc vyhodí jistič, kdo doma používá proudové chrániče ten může být jen rád, protože odchylka proudu mimo chránič ho rozpojí.

dá se třeba vzít dost tenký šroubovák (pletací jehlice nebo vrtačka) a zabořit úmyslně do zapnutého zdroje, co to udělá. má proto být pod každým příspěvkem varování že takový postup není úplně normální, že tam zaráží vrtačku jen na vlastní nebezpečí?

upřímně řečeno, já si stejně myslím že lidí je jak sr... (teď nemám nikoho konkrétního na mysli)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny