Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vadný monitor,nebo V-sync tearing ?

S ovladači jsem si nikdy nehrál,nikdy jsem do nich nevrtal,jediné co jsem kdy dělal je nainstalování nových ovladačů. Co se týče V-syncu , ani pořádně nevím k čemu to je , vím jen , že lockne FPS na 60,30,15 atd. a to mi na něm vadí ! Zkrátka (dám příklad třeba u AC:Black flag). Prvně jsem jel s V-sync off , měl jsem Shadows:Medium,SSAO,2x AA,4x vyhlazování hran, jinak vše na ultra (textury,vegetace atd.). FPS jsem měl něco okolo 45-65 , v tomto rozmezí to lítalo,ale hra byla prostě krásně plynulá,jediný a to velký problém byl ten tearing ... nuže zapnul jsem V-sync. Tearing zmizel,nebyla ani jedna vlnka za celou dobu hraní ... ALE FPS jsem si neměřil,ale to se mi zdálo i pod 30 FPS,zkrátka dle toho jak to nebylo plynulé to nad 30 nešlo , šlo to možná i níže a to byl sakra rozdíl oproti 45-65 FPS,z té plynulosti do něčeho takového mi znechutilo to hrát. Plynulé hry se zaplým V-sync jsem docílil,až když jsem dal všechny detaily hry na low. Hrál jsem plynule bez tearingu,ale na low detaily (a to z ultra vypadalo .. ehm no radši 30 FPS). A takhle to je u každé hry,pokud nemá slabší grafické detaily, třeba Alien:Isolation ultra s V-sync krásných 60 FPS bez tearingu a nikdy nebyly propady FPS.

Takže nejde nějak zapnout V-sync,abych neměl tearing,ale jel třeba na 45 FPS ? Prostě mě těch 30 připadá jako lagy a příjde mi nefér hrát na 30 FPS,když PC zvládne hru na cca 50 FPS.

A co se týče Triple bufferingu,nevím co to je , ale nemám možnost to zapnout,protože jsem hrál už hodně her a tohle v nastavení bylo tak u dvou her.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny