Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Po zapnutí PC se objeví varování že chybí CDROMDRV/ATAPICD.SYS

PROMPT $p$g je nastavení chování příkazového řádku v DOSu. Je zbytečné aby se znovu nastavoval na stejnou hodnotu, když $p$g je výchozí nastavení. Řádky, které začínají REM, jsou komentáře, nevykonávají se, pokud bys odstranila REM, stane se z nich příkaz třeba na spuštění ovládače pro myš (mouse.com). To by bylo k Autoexec.bat, u Config.sys se maže ten řádek, který způsobuje chybové hlášení (CDROMDRV\ATAPICD.SYS chybí), plus komentáře k tomu (toto je řádek, který přidá ovládač pro ATAPI CDROM...).

PC to neublíží, jen odstraní chybovou hlášku při spuštění.

Pokud bys chtěla vědět, proč to vzniklo, tak je to asi proto, že jsi nedopatřením smázla (nebo někdo smáznul) složku CDROMDRV, ve které byl soubor ATAPICD.SYS (což je dosový ovládač pro CDROM) a systém při spouštění nenajde ten soubor, proto ohlásí chybu. Nemusíš mít obavy, pokud pracuješ pouze ve Windows, ty používají pro CDROMku svůj vlastní ovládač, dosovej nepotřebují.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny