Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Program na otáčení videí

Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s nějakým programem, který dokáže otáčet/překlápět videa? Mám X MP4 převrácených videí a potřebuju je převrátit do správné podoby. Zkoušel jsem už nějaké, ale většina mi podělala kvalitu. Ztratím kvalitu u jakéhokoliv programu?

Díky

Předmět Autor Datum
Co máš na mysli pod pojmem převrácené? Obraz převrácený stranově nebo otočený o 90° (tedy natáčený n…
czcharlie 02.12.2014 00:10
czcharlie
Ta videa jsou o 180° přetočená a zrcadlově převrácená...
freez2 02.12.2014 00:14
freez2
Tak to by mě zajímalo jak toho kdo docílil, ale to je jedno. Problém rozhodně není nikde jinde než v…
czcharlie 02.12.2014 00:38
czcharlie
v první řadě bych to zkusil v jiném PC, je dost možné, že ti to dělá nějaký megahustý kodekpack. poslední
touchwood 02.12.2014 09:43
touchwood
prevracať videa dokáže každý slušný videoeditor buď natívne alebo pomocou pluginov,pokial ovšem lezi…
audax 02.12.2014 08:31
audax

Co máš na mysli pod pojmem převrácené? Obraz převrácený stranově nebo otočený o 90° (tedy natáčený nastojato)? Pokud otočený na stojato, tak s určitým zhoršením kvality musíš počítat vždy - mění se rozměry obrazu. Ovšem ztráta kvality není otočením (převrácením) nikdy taková, aby byla na první pohled znatelná. Tvůj problém bude v nastavení parametrů renderování.

Tak to by mě zajímalo jak toho kdo docílil, ale to je jedno. Problém rozhodně není nikde jinde než v nastavení parametrů renderování. I když asi nebude program, který by tohle zvládl bez přepočítání obrazu, tak úbytek kvality způsobený přepočítáváním nemůže být nijak výrazný při vhodném nastavení.

prevracať videa dokáže každý slušný videoeditor buď natívne alebo pomocou pluginov,pokial ovšem lezie prevrátene video z akéhokolvek programu,na vine sú obvykle ovládače grafickej karty/touto chybou trpia niektoré verzie ovládačov hlavne pre herné verzie nvidia kariet/,vtedy treba vo videoeditore natvrdo nastaviť flip video overlay,alebo túto položku nastaviť/doplniť v registroch windows pre položky,ktorú vytvoria ovládače- ako hodnotu dword s parametrom 1 alebo enable podla typu/verzie ovládača,pokial to je prevrátené len pri prehrávaní,treba flip overlay/videooverlay nastaviť v použitom prehrávači,mnohé to umožňujú v ovládacích paneloch..............k ovplyvneniu kvality pri následnej úprave dôjde vždy,už to bolo spomenuté,dôjde k zmene rozmerov videa a nekvalita sa tam zanesie vždy,hlavne pokial je úprava prevádzaná čiste softwarovou cestou,pomocou hw kodekov je to možné eliminovať až odstrániť skoro úplne,ale nie každý má takéto niečo k dispozícii,takže ten pokles kvality bude nejako viditelný vždy......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru