Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Můj pokus s CCleanerem

PC se pocitově zrychlil. Minimálně výrazně rychleji naběhne OS. Vevnitř už to nepoznám, PC je dostatečně výkonný na ty používané aplikace, s tím nikdy problém nebyl. Je ale klidně možné/pravděpodobné, že zrychlení je i důsledek rozšíření XP partition (momentálně zaplněné ani ne z třetiny). Roky jsem bojoval s místem, pořád jsem byl dost za 95% zaplněného místa (musel jsem zmenšovat swap, vypnout hyberfil, přesouvat dočasně adresáře jinam).

S ovladačemi jsem zkoušel laborovat už několikrát (dříve) a nikdy se mi to nepodařilo. Radikální čištění po jejich odinstalaci jsem ale na živém systému nezkoušel. Jak ale píšu, už mě to nebolí a nemíním se tomu věnovat dalších x hodin, nepotřebuji to.

Instalátor jen prostě ve výsledku (seznam ovladačů) napíše u grafiky "nezdařilo se" (nebo podobně) a u zbytku "neprovedeno". Systém byl nalomen, nedalo se spustit nVidia panel. Prohlížeč událostí: nevím. Momentálně je PC ve stavu po čištění a před pokusem instalace ovladačů (obnoveno z mirroru), více se tím zabývat nebudu. Staré ovladače fungují, nic nového (hry) tam stejně cpát nebudu. Možná je příčinou problémů to, že tam mám dvě grafické karty, nV460/1,5GB jako hlavní a nV9500/0,5GB jako PhysX. Abych to ale vytahoval a zkoušel postupně, to opravdu dělat nebudu.

Šlo jen o to si to zkusit. Odstranil jsem desítky aplikací, desítky her, promazal adresáře a zkusil tedy to riskantní čištění registru (i když asi jde jen o kosmetický "úklid").

Je samozřejmě možné, že se něco neočekávaného (nějaký problém) může objevit. I když: nepředpokládám. Jde o nepoužívaný PC, záložník. A všechny potenciálně pro mě potřebné aplikace jsem vyzkoušel, běží jak mají. I pár her.

--------
V CC je ještě další možnost, hledání duplicitních souborů (a možná? obsolete files?), to jsem ani nestudoval, ani nezkoušel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny