Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký mám vybrat co nejméně náročný operační systém pro starší notebook

instaluju ručně jen megakritické aktualizace, o kterých se píše kvůli zneužitelnosti. minimem je ten odkaz co jsem dával.
na přání šéfa jsem batkou doinstaloval i kritické aktualizace (asi 40) jen proti potenciální zranitelnosti ze sítě. lokální průser autorun máme zakázaný už léta. i při výběrové instalaci mám pocit že se to mírně zpomaluje, ale je to kompromis proti úplně nechráněnému systému.

automatické aktualizace jsme zkusili povolit z wsus, dopadlo to zoufale (snad 100 bezcenných špatně kompatibilních aktualizací), musel jsem to stopnout.

Skoro to vypadá, jako nějaký úmysl ve smyslu, aby uživatelé slabších počítačů nemohli XP po nainstalování posledních aktualizací používat.
xp tu byly dost dlouho a ms léta ignoroval bezpečnost ("kdo by nám škodil"), takže se vydaly stovky aktualizací. nejnefunkčnější je plně záplatovaný sp2, pak update na sp3 a znovu všechny možné záplaty, to hrozně pomalu startuje a dává to starému jednojádrovému hw s malou ramkou dost pokouřit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny