Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po (neúspěšné) aktualizaci nepoužitelný PC

Pokud nebude těch přemapovaných sektorů přibývat, tak lze ještě disk používat. Pokud se to číslo začne zvyšovat, tak už opravdu takový nespolehlivý disk není moc dobré používat. Před reinstalací nechat pomalu zformátovat pevný disk (po tomu budou aspoň podezřelé sektory na nule, přemapované to samozřejmě neopraví). Další info: Jak opravit stolní počítač - disk

Jestliže již má disk nějaké vadné nebo přemapované sektory, tak to také neznamená, že by byl už nepoužitelný. Disk tyto sektory vyřadil a může fungovat normálně dále. (Existují sice utility, které se mohou pokusit vadné nebo přemapované sektory opravit, ale toto nedoporučuji. Když byl sektor vyhodnocen jako nespolehlivý, tak je lépe jej vyřadit a nepoužívat.)
Pokud by se ale počet vadných nebo přemapovaných sektorů začal v čase postupně stále zvyšoval, tak takový disk již nelze považovat za spolehlivý a není vhodné je dále používat.
Na takovém disku bude docházet ke ztrátě dat. Když na něm bude nainstalován operační systém a dojde ke ztrátě dalšího sektoru, tak v tomto sektoru mohl být důležitý systémový soubor a operační systém se již při příštím zapnutí PC nemusí spustit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny