Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tablet pro babičku

Zdravím,
potřeboval bych poradit s tabletem pro babičku. Nedá se říct, že by byla "trdlo", mobil používá normálně a je tak trochu techničtější typ, ale přece jenom nemá s takovými zařízeními jako počítače, notebooky a tablety zkušenost. Je ochotna investovat maximálně kolem 10 tisíc, internet by si zařídila doma, takže bez 3G/LTE modemu.
Notebook jsem jí neodporučoval, protože je to zbytečně velká a ne tak poholdná věc jako tablet. Chtěla by si na tom psát s kamarádkami, pouštět písničky, hledat recepty a například číst nějaké zprávy.
Osobně bych nekupoval Androidový tablet, který mi nepřijde moc intuitivní, výkonný a celkově si myslím, že není moc vhodný, milion nadstaveb atd...
Kolem těch 10 k se prodává starší iPad air... Což by podle mě mohla být dobrá volba - prostědí pěkné, intuitivní, logické a vše je tam takové spíše jednoduché.
Další možností je Windows tablet - Nějaký Lenovo miix 2 tablet, nebo Acer Switch... Každopádně tam nevím, jak moc dlouho bych s tím babičku musel učit, ale dalo by se tam instalovat spousta programů pro desktop a dalo by se to případně i připojit k monitoru atd...
Jaký je váš názor?
Máte nějaké osobní zkušenosti?
Budu moc rád za všechny rady!

Předmět Autor Datum
Tak zásadní nesouhlas. Pokud babička má finance,tak JEDNOZNAČNĚ notebook. Vše je tam přehlednější a…
kozakl 14.12.2014 16:18
kozakl
Shodli jsme se na tabletu v rodině víc lidí a i samotné babičce se líbí toto řešení víc. Přece jenom…
Jan Hruškovič 14.12.2014 16:25
Jan Hruškovič
Vo vašom prípade bych doporučil jeden z týchto: Lenovo Yoga Tablet 2 10 16GB platinum Lenovo Yoga Ta…
zebyja123 14.12.2014 16:37
zebyja123
Lenovo Yoga Tablet 2 10 16GB platinum je oneco slabší no postačujúci, ak babička bude na notebooku l… poslední
zebyja123 14.12.2014 17:05
zebyja123

Tak zásadní nesouhlas. Pokud babička má finance,tak JEDNOZNAČNĚ notebook. Vše je tam přehlednější a jednodušeji ovladatelné. Nezlob se,ale tablet je tak pro děti,maximálně pro puberťáky na facebook.

Shodli jsme se na tabletu v rodině víc lidí a i samotné babičce se líbí toto řešení víc. Přece jenom s tabletem může fotit, strčit do kabelky a ukázat to někde kamarádkám, nebo si ho vzít například na dovolenou...

Lenovo Yoga Tablet 2 10 16GB platinum je oneco slabší no postačujúci, ak babička bude na notebooku len prezerať internet alebo písať textové dokumenty tak je o.k. ak plánuje naň pozerať filmi, skypovať a podobne tak tie zvyšné dva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru