Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tablet s androidem - jak nastavit, aby se SIMkarta sama nehlásila do sítě?

Prosím zkušené o radu ohledně používání tzv. dvojSIMky v tabletu.

Mám tablet Lenovo Yoga , do nějž jsem si pořídila tzv. dvojsimku od Vodafone. V tarifu od Vodafone mám 1,5 GB dat měsíčně, což mi bohatě stačí pro mobil i pro tablet.

Dvojsimka správně funguje jen v případě, že je zapnutá jen jedna ze SIMkaret - to je logické. Potřebovala bych však, aby se tablet s vloženou SIMkou (dvojčetem) automaticky nehlásil do sítě Vodafone, když ho zapnu. Zkrátka abych mohla mít zapnutý mobil a zároveň používat tablet (téměř všude je v dosahu wi-fi a mobilní data v tabletu tak nepotřebuju). Chtěla bych, abych pro připojení tabletu k Vodafone musela nějak to mobilní připojení (na dvojče-SIMku) ručně aktivovat, přičemž bych předtím samozřejmě vypnula mobil.

V tabletu mám sice vypnuté datové přenosy, jenže když tablet zapnu, objeví se mi na úvodní obrazovce Vodafone CZ jen proto, že v něm mám vloženou tu SIMkartu :-( Takže SIMka v tabletu se po jeho zapnutí automaticky přihlášuje do sítě operátora. V tu chvíli mobil s prvotní SIMkou přestane být dostupný pro volání či smsky.

Lze toto řešit jinak, než že budu manuálně vyndávat to dvojče-SIMku z tabletu? To bych ji brzy ztratila. Samozřejmě chci, aby se mi tablet k Wi-Fi připojoval i nadále automaticky.

Na tabletu je Android 4.4 KitKat , nainstalované jsou všechny dostupné update systému i aplikací.
Děkuju všem předem za rady!

Předmět Autor Datum
Jestli neporadi nikdo nic lepsiho, tak me napada, zaheslovat SIMku PINem a po startu ho odmitnout.
Redmarx N 16.12.2014 00:11
Redmarx N
Díky za nápad :-) Blbý je, že by bylo třeba stejně zaheslovat i tu prvotní SIMku v mobilu.
Eva_M 16.12.2014 01:11
Eva_M
v telefonech se to řešilo výchozí nefunkční volbou nastavení datových přenosů operátora.
lední brtník 16.12.2014 00:37
lední brtník
Ano, mám nastaveny výchozí nefunkční datové přenosy, ale ta SIMka v tabletu se do sítě Vodafonu stej…
Eva_M 16.12.2014 01:10
Eva_M
Po intenzivním testování různých variant se zdá, že by mohla fungovat kombinace zapnutý režim letadl…
Eva_M 16.12.2014 01:15
Eva_M
Ahoj Evo, rád tě zase vidím :-) tzv. dvojsimka, alias klon se chová tak, že se "přepne" vždy na poz… poslední
touchwood 16.12.2014 08:09
touchwood

Po intenzivním testování různých variant se zdá, že by mohla fungovat kombinace zapnutý režim letadlo a zapnutá wi-fi. V režimu letadlo je sice wi-fi primárně vypnutá, ale když ji zkusím zapnout, tak mi na displeji zůstane symbol letadla a wi-fi funguje a mobil taky.

Možná to lépe řeší nějaká aplikace z Google Play? Něco jako "rozšířené možnosti nastavení režimu letadlo". Máte někdo doporučení?

Ahoj Evo, rád tě zase vidím :-)

tzv. dvojsimka, alias klon se chová tak, že se "přepne" vždy na později do sítě přihlášenou kartu (a ta starší se automaticky odpojí).

Jediné řešení je tedy nastavit PIN na SIM kartu (tu "datovou" v tabletu) nebo použít režim "letadlo", pokud jej tablet má a pokud funguje tak, že ponechá wifi aktivní. Po jejím přihlášení ti samozřejmě zdechne mobil, ten ale stačí odpojit od sítě (opět např. režim letadlo) a následně nechat znova přihlásit.

edit: teď jsem dočetl thread až do konce a vidím, že sis poradila sama.. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru