Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tablet s androidem - jak nastavit, aby se SIMkarta sama nehlásila do sítě?

Prosím zkušené o radu ohledně používání tzv. dvojSIMky v tabletu.

Mám tablet Lenovo Yoga , do nějž jsem si pořídila tzv. dvojsimku od Vodafone. V tarifu od Vodafone mám 1,5 GB dat měsíčně, což mi bohatě stačí pro mobil i pro tablet.

Dvojsimka správně funguje jen v případě, že je zapnutá jen jedna ze SIMkaret - to je logické. Potřebovala bych však, aby se tablet s vloženou SIMkou (dvojčetem) automaticky nehlásil do sítě Vodafone, když ho zapnu. Zkrátka abych mohla mít zapnutý mobil a zároveň používat tablet (téměř všude je v dosahu wi-fi a mobilní data v tabletu tak nepotřebuju). Chtěla bych, abych pro připojení tabletu k Vodafone musela nějak to mobilní připojení (na dvojče-SIMku) ručně aktivovat, přičemž bych předtím samozřejmě vypnula mobil.

V tabletu mám sice vypnuté datové přenosy, jenže když tablet zapnu, objeví se mi na úvodní obrazovce Vodafone CZ jen proto, že v něm mám vloženou tu SIMkartu :-( Takže SIMka v tabletu se po jeho zapnutí automaticky přihlášuje do sítě operátora. V tu chvíli mobil s prvotní SIMkou přestane být dostupný pro volání či smsky.

Lze toto řešit jinak, než že budu manuálně vyndávat to dvojče-SIMku z tabletu? To bych ji brzy ztratila. Samozřejmě chci, aby se mi tablet k Wi-Fi připojoval i nadále automaticky.

Na tabletu je Android 4.4 KitKat , nainstalované jsou všechny dostupné update systému i aplikací.
Děkuju všem předem za rady!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny