Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno pre amatera: c, mikroprocesor

Ale prdlajs, samotný mikroprocesor /díle jen zkráceně uC/ využiješ. Je to normální integráč, který může dělat cokoliv na co si vzpomeneš - co do něj napíšeš, může třeba měřit napětí, frekvenci, převádět analog do digitálu atd. Je to prostě obvod, který zvládne všechno /skoro všechno/. Lidé ho vymysleli hlavně proto, protože dokáže ve složitějších aplikacích nahradit velký množství integráčů.

Výběr uC záleží na požadovaném výpočetní výkonu, většinou to úzce souvisí s frekvencí vnitřního oscilátoru. Pokud budeš blikat s LED diodou stačí ti malinký výkon, ale pokud třeba budeš měřit frekvenci, potřebuješ už řádově větší výkon.

Takže pokud se chceš naučit programovat, pak když to umíš, strašně to usnadní práci, věř, vím o čem mluvím, tak si kup nějaký programátor, uC a začni. Z vlastních zkušeností bych doporučil uC od firmy Atmel, protože programátor pro tyto obvody se dá postavit téměř zadarmo pomocí jednoho kabelu připojenýho na LPT port, složitější pak jedou přes USB. Navíc tyto uC jsou levnější než třeba konkurenční firma PICů se kterou vede neustálou válku a i programátoři se neustále hádají, který z nich je lepší. Nevím, je to na tobě, u mě vyhrál Atmel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny