Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ako zariadiť, aby SATA disk ostal C: aj po zasunutí IDE disku?

No takže práve som to doinštaloval a presunulo sa, pretože Windows si pamätal, ako boli disky rozmiestnené. Na prvý pohľad si to, čo si napísal odporuje, ale zrejme si to myslel tak, že ak raz je niečo G:, tak G: to ostane. Samozrejme ako vidí disky BIOS a Windows je rozdiel, ale to určite vieš.:-)

Mal som C: ako systémový SATA disk. IDE má prioritu a po pripojení to BIOS vidí tak, že C: je IDE a D: je SATA. Po nabootovaní Windows je opäť C: SATA a D: IDE. No v skutočnosti mám tých písmen viac a inak rozhádzané, ale stačí takto sa o tom rozpísať. Len sa mi nepáči oje*, ktorý je vo Windows a to je pripojenie disku do adresára v NTFS. Je to len nastavenie Windows ako má pristupovať k disku. S NTFS to nemá nič spoločné, pretože standardne BIOS vidí každý disk ako samostatný a nie v prípadných NTFS adresároch. A taktiež odstránenie písmena jednotky je len nastavenie Windows, lebo BIOS vidí všetky existujúce logické jednotky, či už sú alebo nie sú ich písmená odstránené vo Windows.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny