Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Levný volant?

Zdravím lidi, potřeboval bych poradit. Chcu si koupit nějaký volant, protože ruku na srdce, na šipkách to prostě není ono :D Ale absolutně nevím, který si vybrat. Potřeboval bych nějaký do 700,-KČ a vím, že za tuto cenu nelze čekat žádný zázrak, ale opravdu nevím který... Moje požadavky jsou, aby byl co nejvíc otočný ku své ceně a aby měl řazení pod volantem, i když to zas tak nutné úplně není, protože si stejně plánuju postavit vlastní sekvenční převodovku, kterou bych nahradil některá tlačítka, ale to už je jedno ;) Tak prosím poraďte. Obracím se sem, protože věřím, že tu jsou lidé co nějaký volant mají, tak který by mě doporučili, protože v obchodech se dozvím pokaždý to stejné a to : Jo za tu cenu je to rozhodně nejlepší volant :D

Předmět Autor Datum
Mam volant+řadící páku s pedály ..Tento jsem používal a byl jsem spokojen bohužel už nehraji auta je…
stefine 25.12.2014 16:35
stefine
No vypadá dobře, jen škoda že už není v prodeji.
RallyMan97 25.12.2014 17:30
RallyMan97
Nechci být jízlivý, ale do sedmi stovek prostě kup volant, co bude stát do sedmi stovek. Nic pořádné…
Zarniwúp 25.12.2014 17:55
Zarniwúp
Jo jo díky, tak zkusim se podívat... Ale asi to vidím na tento: http://www.alfa.cz/product.php?eid=1…
RallyMan97 25.12.2014 18:08
RallyMan97
http://volanty.heureka.cz/genius-speedwheel-5/rece nze/#section Já jsem tedy tenhle volant nikdy nez…
Zarniwúp 25.12.2014 18:30
Zarniwúp
No u kamoša jsem zkoušel Logitech G27 myslím a to je úplně něco jiného :) Manuální převodovka, řekl…
RallyMan97 25.12.2014 19:10
RallyMan97
Já ti ten můj volant mohu nechat za 500kč.popravdě jsme na tom jel tak 10x za rok od tý doby už ne..…
stefine 25.12.2014 19:13
stefine
G27 je samozřejmě už někde jinde (já jsem naposled jezdil s G25, předtím právě s FF EX). Jestli jsi…
Zarniwúp 25.12.2014 19:36
Zarniwúp
Říkám, nečekám žádný zázrak. Pár volantů mi rukama už prošlo ( hlavně na opravu :D ) ale sám bych si…
RallyMan97 25.12.2014 20:50
RallyMan97
Jestli tedy levný, tak určitě nový.
Zarniwúp 25.12.2014 21:10
Zarniwúp
Mam starsi volant Speedwheel od Geniusu, je to OK, je to delane pro cloveka jako jsem ja, ktery to v…
RedMaX 25.12.2014 20:56
RedMaX
No ono je celkem smutné, že to tak ošizují. Jeden kamoš si takový volant stavěl, otáčel se opravdu j… poslední
RallyMan97 26.12.2014 00:09
RallyMan97

Nechci být jízlivý, ale do sedmi stovek prostě kup volant, co bude stát do sedmi stovek. Nic pořádného to nebude v žádném případě - každý bude za tu cenu nejlepší, v tom mají v těch obchodech pravdu.
Za tu cenu bych zkusil sehnat něco z druhé ruky - Logitech Momo, DFP, FF EX apod. Tam samozřejmě hrozí nebezpečí, že to bude mít najeto.

http://volanty.heureka.cz/genius-speedwheel-5/rece nze/#section
Já jsem tedy tenhle volant nikdy nezkoušel, takže hodnotit ho nemůžu a nerad bych tě tedy odrazoval. Ale prostě do 1000,- - jsou to plasťáky, podobné budou recenze na všechny volanty téhle cenové relace (proto taky v krámě tvrdí, že za tu cenu je to to nejlepší - za tu cenu je nejlepší každý takhle levný volant :-) ). Otočení u tohoto volantu bude 180°, víc asi ne. Můj názor je ten, že tyhle volanty spíš od ježdění odradí. Je to prostě to nejlevnější, co se dá nové sehnat, kdyby to uměli levnějc, kupujem volanty za tři stovky.

Kdyby se ti dostal do ruky aspoň na vyzkoušení třeba Logitech FF EX s kovovou výplní věnce volantu (který tedy ale nový stál kolem 2000,-), je to prostě úplně jiné kafe a přitom to také není úplný hi-tech.
Hele třeba sem (starší recenze - 2007) http://bonusweb.idnes.cz/velky-test-5-volantu-stre dni-tridy-dtc-/Magazin.aspx?c=A070614_test5volantu _bw

No u kamoša jsem zkoušel Logitech G27 myslím a to je úplně něco jiného :) Manuální převodovka, řekl bych aji realistická a je to prostě mazec :) Ale já ten volant chcu hlavně na Richard Burns Rally a tam mě ta menší otáčivost ani vadit nebude, když tam stejně člověk s tím háže ze strany na stranu :D A hlavně furt asi lepší než na klávesnici ;) Jinak pro realičnost mám v plánu si sestavit sekvenčí převodovku ( jak už jsem úvaděl ) tím, že tlačítka na volantu nahradím tlačítkama v pákovém mechanismu, to už mám vymyšlené, takže to bude stát za prd :D A uvažuju aji o ručce, takže trošku si to tímhle kompenzuju, ale jenom jsem to sem házel, jestli nemá někdo s něčím zkušenosti a jak to je. A jak si to tu čtu, tak vám budu věřit, že prodejci zas tak nelžou a něco si prostě koupím :D Akorát doufám, že to nedopadne tak, že to budu hrát měsíc a pak už nikdy, to bych byl teda naštvaný, že jsem zbytečně vyhodil peníze, ale to se stává :D

G27 je samozřejmě už někde jinde (já jsem naposled jezdil s G25, předtím právě s FF EX). Jestli jsi G27 zkoušel a chceš koupit něco levného, tak ten rozdíl nakonec uvidíš sám. :-)
Co měly FF EX a G25(G27, je to vlastně stavbou stejné, jako G25) společného (nebo aspoň podobného), je pevnost konstrukce. FF EX je jinak samozřejmě ořezaný - otočení 200°, jen dva pedály, bez řadičky etc, ale volant samotný je udělaný, na rozdíl od ostatních plastových, bytelně.

To tlačítkové řazení mají všechny, i ty nejlevnější a i ten tebou vybraný Genius pod volantem, tzv. pádla (i když malá, nebývá s nimi problém řadit). Osobně tohle beru za menší zlo, než plastovou konstrukci.
Po tom, co jsem s FF EX začal jezdit, tak jsem občas takhle prošel obchodem a postupně ochmatal/zatočil všemi volanty do 1200-1500,- a pod vousy si říkal: "krám, krám, krám...". Takže asi tak. Jsou to hračky.

Pokud kluci na onlajnu nejezdili s Logitech, tak měli většinou Truthmaster.

Říkám, nečekám žádný zázrak. Pár volantů mi rukama už prošlo ( hlavně na opravu :D ) ale sám bych si nevybral, ale asi pudu do toho geniusa... Ale nevim jestli mám brat z bazaru ( tam už je určité riziko, protože jsou to ty plasťáky no :D ) ale asi koupím nový, stejně ty dvě stovky co bych ušetřil, to už mi srdce trhat nebude... Hlavně furt přemýšlím o konstrukci té páky :D

Mam starsi volant Speedwheel od Geniusu, je to OK, je to delane pro cloveka jako jsem ja, ktery to vytahne trikrat rocne a zajezdi si, dostacuje to. Pokud bych chtel hrat denne, jsou lidi, ze hrajou multiplayer, snad existovala nejaka liga dokonce a teda pokud chteji nejak jezdit obstojne, musi trenovat pomalu kazdy den, tak pro takove to rozhodne neni, tam je treba si priplatit - kamos mel nejakej za 2.500,-.
Z bazaru urcite ne, ono pokud se k tomu clovek chova jako k volantu, tak se to da dost zlikvidovat, pak uz to ani poradne nezkalibrujes.

No ono je celkem smutné, že to tak ošizují. Jeden kamoš si takový volant stavěl, otáčel se opravdu jak v autě ( teď už nevím ty stupně :D ) a s mojí menší pomocí si právě udělal sekvenční převodovku a ruční brzdu. Já jsem zařizoval elektroniku a on mechaniku, ale odstěhoval se kamsi do Francie, takže nepřipadá v úvahu mu zavolat, jestli by mi něco taky nepostavil :D V každém případě, ten co si postavil byl sice ze dřeva, ale pořád lepší než z plastu a důležité části měl zpevněné kovem. Když mi to ukazoval, tak s tím mlátil ze strany na stranu, ale ani po dvou letech se tomu volantu prakticky nic nestalo... Celková cena byla kolem tisícovky. Už je to sice nějaký ten pátek, ale i tak za tisícovku něco takového, to je teda jiná liga...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru