Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výběr grafické karty

Zdravím , před rokem jsem získal počítač za pakatel od známých. Věnuji se programování a práci v programech pro 3D objekty (blender apod..)Ovšem má grafická karta se přehřívá i při jednodušších objektech a absolutně nestíhá to co potřebuji. Mnohdy se přehřeje i když se člověk dívá na film a přepne na plochu a poté zpátky na film .
Jelikož počítačům nerozumím obracím se zde na poradnu.

Můj dotaz zní : Vyplatí se kupovat nějaká nová grafická karta (nějaká levnější... nemám zrovna peníze na rozhazování za .. věci které až tak nepotřebuji) , nebo je problém jinde než v grafické kartě , nebo je již třeba koupit kompletně nový PC .

Konfigurace PC:
Procesor: Intel Core(TM)2 Quad CPU Q6600 2,4Ghz
Paměť: 4Gb RAM ( přesněji jsou to tyto ramky - ADATA 2GB KIT DDR2 800MHz Extreme Edition Vitesta)
Zdroj: 450W
Grafická karta: ATI Radeon HD 3800 Series . Zde je problém.. tato grafika už je dávno vyřazena ve všech směrech a na internetu mi to vyhledává nějaký o dost novější model.. Toto je nějaký starý model .. veškeré informace co mohu poskytnout :
ČIP :ATI Display Adapter 0x9501
Typ DAC: Internal DAC 400Mhz
Celková paměť 1914MB
Takt GPU: stabilně 300MHz s přístupem až k 776Mhz (přetaktovaná , aby šlo spustit vůbec něco )
Takt paměti: 1126Mhz s přístupem k 1286Mhz
Více informací nevím jak zjistit..

Grafika velice často padá i při jednoduchých úkonech. počítač se zamrazí , případně rovnou vypne .. Grafika velmi hřeje (není divu) a já už opravdu nevím co s tím.. nechce se mi utrácet moc peněz a nevím co případně koupit.. hledám pokud možno levné řešení s tím , aby počítač fungoval a zvládal alespoň jednoduchou práci v 3D programech .. případně aby alespoň zvládal standartní úkony

Pokud se najde někdo , kdo toto přelouskal a byl by ochoten pomoci tak děkuji předem a opravdu si jakékoliv pomoci cením. Děkuji .
Na tuto grafiku jsem hledal docela dlouho ovladače a všechny

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny