Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zmizení HW v notebooku

Tvúj notebook byl svého času multimedialni, herní udelátko pro potešení zlaté mládeže. Bude tam zrejme víc mírne nestandardních rešení, proto bych neinstaloval systém bez podpory výrobce.

U tohoto strojku, nakolik se tam nacházi dve topná telesa, procesor AMD a grafický chip a pravdepodobne chlazení nebylo nikdy vyčišteno, je predpoklad že se bude prehrívat, možná už dlouhodobe, následkem tepla mohlo dojít k poškození mainboardu.
Možná jsi tomu trochu pomohl instalací W7 kdy pravdepodobne nebyl instalován správny ACPI driver, který se krome jiného, stará také o režimy rízení spotreby, co je u notebooku ne celkem nevýznamná záležitost.

Mnoho ovladačú pro Vistu bez problému funguje pod W7, HP také nepíše ovladače pro každej model osobitne a pravdepodobne lze dohledat drivery pro všechna zarízení, jiste byly použita i v jiných príbuzných typech notebooku, chce to prohledávat web HP a vedet co hledat.

Zatím tam instaluj Vistu SP2.

Pokud je problém, otestovat, pokud je hardware v porádku a chceš ješte nejakej rok, dva udržet to v chodu, udelat neprodlene prohlídku chlazení.


.... :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny