Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zmizení HW v notebooku

Zdravím místní specialisty.
Mám starší notebook (koupen v r.2008 v USA) HP Pavilion dv9910us. Originál byly nainstalované Visty. Mám dva problémy. Sice asi tuším kde bude problém, ale než to pošlu do servisu, rád bych znal i názor někoho zkušeného. Servis Pavilionů je údajně jen někde v Táboře a posílat notebook poštou mi přijde dost nešťastné.

Problém 1. po přeinstalování na W7 64-bit systém nenašel webkameru. Ve správci zařízení zůstalo mezi Řadiči USB jedno "Unknown Device", ale nevím jestli je to zrovna kamera. Samo to pro něj ovladače nenajde a nainstalování ovladačů pro webkameru se nepodařilo - vypíše hlášku "nebyla nalezena kamera".

Problém 2. zničeho nic (po cca půl roce bezproblémového provozu na W7) po jednom zapnutí PC wokna vypsaly hlášku, že není nainstalováno žádné zvukové zařízení a PC teď nevyloudí ani hlásku. Ve správci zařízení není po zvukovém zařízení ani stopa.

Velký problém vidím v tom, že HP pro tento ntb absolutně ignoruje jakoukoliv podporu jiného systému než Vist. Visty nesnáším, takže ovladače pro W7 a předtím i pro XP jsem sehnal už ani nevím kde.

Měl by někdo alespoň nějaký nápad? Děkuji za každou pomoc.

Předmět Autor Datum
Do servisu to nepošleš, nikdo neposíla do servisu notebook starý 7 let. 7 let starý notebook má nár…
Joseph 28.12.2014 14:11
Joseph
"Nech to otestovat nekomu".....To je právě to. Nevím komu. Nemám nikoho známého, kdo by to uměl. Jed…
j.ur.a 28.12.2014 20:19
j.ur.a
kromě zpraseného uac (dá se vypnout) není mezi wistou a w7 větší rozdíl. takže tam nainstaluj systém…
lední brtník 28.12.2014 14:41
lední brtník
Už jsem si vzpomněl jak to bylo s driverama... Když jsem tam kdysi dával XP, tak mi drivery sehnal j…
j.ur.a 28.12.2014 20:24
j.ur.a
Když nejsou ovladače, není důvod na starý křáp cpát ty Windows 7, zřejmě Ultimate.
karel 30.12.2014 21:50
karel
Jenom Profesional. A abych ujasnil proč W7, tak proto, že hned po nákupu jsem z Vist přeinstaloval n…
j.ur.a 31.12.2014 08:52
j.ur.a
Tvoj notebook podporuje LEN Vista 32 alebo 64 bit. Ziadny iny Windows neni podporovany. Takze ak chc…
human0id 28.12.2014 20:38
human0id
To jsem zkoušel. Nezožerie.
j.ur.a 30.12.2014 21:22
j.ur.a
Tvúj notebook byl svého času multimedialni, herní udelátko pro potešení zlaté mládeže. Bude tam zrej…
Joseph 28.12.2014 20:57
Joseph
Máš pravdu. Noťas se přehříval. Tak jsem ho osobně čistil. Kolem ventilátoru byl pěknej chuchvalec p…
j.ur.a 30.12.2014 21:37
j.ur.a
Vista s SP2 je naprosto v pohodě, mám ji nakonec radši nežli W7, které mám v práci. Je ovšem taky pr…
jirka44 28.12.2014 20:59
jirka44
Něco na tom asi bude. Přechod z XP na Vistu byl hrůzostrašný. Teď z W7 na Vistu by to už tak hrozné…
j.ur.a 30.12.2014 21:39
j.ur.a
Problém 1. po přeinstalování na W7 64-bit systém nenašel webkameru. Ve správci zařízení zůstalo mezi… poslední
MM_tank 31.12.2014 15:51
MM_tank

Do servisu to nepošleš, nikdo neposíla do servisu notebook starý 7 let.

7 let starý notebook má nárok na odchod do dúchodu a smrt, zvlášť notebook s grafikou.

Nech to otestovat nekomu, pravdepodobne mainboard to má za sebou.

... :puff:

"Nech to otestovat nekomu".....To je právě to. Nevím komu. Nemám nikoho známého, kdo by to uměl. Jediné co mě napadlo je servis.

Že má notebook nárok na odchod do věčných ITlovišť vím taky, ale na nový nejsou peníze. Asi se bez něho dokážeme obejít, ale ještě v podstatě funguje, tak jsem ho nechtěl hned pohřbít (jen kvůli zvuku). Žena na něm stejně hlavně účtuje a na to zvuk nepotřebuje, ale semtam taky skypuje s rodiči a na to se právě celkem hodí zvuk i ta webka.

Už jsem si vzpomněl jak to bylo s driverama... Když jsem tam kdysi dával XP, tak mi drivery sehnal jeden borec z netu. Na W7 už jsem nikoho nesehnal, tak jsem to udělal tak, že jsem zjistil typ jednotlivých komponent a použil nejnovější drivery ze stránek výrobců jednotlivých komponent - což si myslím by mělo být v pořádku? Jak píšeš, tak jsem první instaloval chipset a pak ostatní...

Asi to opravdu bude tak, že něco odešlo.

Jenom Profesional.
A abych ujasnil proč W7, tak proto, že hned po nákupu jsem z Vist přeinstaloval na XP (Visty se mi fakt nelíbily). Teď když skončila podpora XP jsem přešel automaticky na W7, protože jsem je měl k dispozici a dával jsem je na všechny ostatní PC co spravuju.

Tvoj notebook podporuje LEN Vista 32 alebo 64 bit. Ziadny iny Windows neni podporovany.
Takze ak chces aby ti vsetko islo fajn tak si musis tam dat spet Vistu.
----
Alebo skus Windows 7 a na to nainstaluje ovladace pre Vistu.
Tu odtialto: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategor y?cc=us&lc=en&product=3740565 si stiahni ovladace na Vista 64 bit a skus ich nainstalovvat na Windows 7 64 bit. Mas 50% pravdepodobnost ze ti to zožerie Windows 7

Tvúj notebook byl svého času multimedialni, herní udelátko pro potešení zlaté mládeže. Bude tam zrejme víc mírne nestandardních rešení, proto bych neinstaloval systém bez podpory výrobce.

U tohoto strojku, nakolik se tam nacházi dve topná telesa, procesor AMD a grafický chip a pravdepodobne chlazení nebylo nikdy vyčišteno, je predpoklad že se bude prehrívat, možná už dlouhodobe, následkem tepla mohlo dojít k poškození mainboardu.
Možná jsi tomu trochu pomohl instalací W7 kdy pravdepodobne nebyl instalován správny ACPI driver, který se krome jiného, stará také o režimy rízení spotreby, co je u notebooku ne celkem nevýznamná záležitost.

Mnoho ovladačú pro Vistu bez problému funguje pod W7, HP také nepíše ovladače pro každej model osobitne a pravdepodobne lze dohledat drivery pro všechna zarízení, jiste byly použita i v jiných príbuzných typech notebooku, chce to prohledávat web HP a vedet co hledat.

Zatím tam instaluj Vistu SP2.

Pokud je problém, otestovat, pokud je hardware v porádku a chceš ješte nejakej rok, dva udržet to v chodu, udelat neprodlene prohlídku chlazení.

.... :puff:

Máš pravdu. Noťas se přehříval. Tak jsem ho osobně čistil. Kolem ventilátoru byl pěknej chuchvalec prachu. Pak se přehříval zase a víc. Zjistil jsem, že se netočí ventilátor. Nové kompletní rozebrání (bohužel u tohoto booku je ventilátor až skoro poslední součástka a jinou stranou se k němu dostat nedá). Zjistil jsem, že jsem blbě zasunul konektor od ventilátoru. Teď už se přehřívání nekoná.
Je pravda, že v tom mezičase se přehříval fakt hodně, ale to se na něm skoro nedělalo, protože žena měla firemní notebook. Jestli se ale něco poškodilo teplem zjistit nedokážu.

Ovladače pro Visty nefungují správně (některé). To jsem zkoušel.

Tu webku asi Visty vyřeší, protože přestala fungovat s instalací W7, ale ten zvuk bude asi v háji. Jen nevím jestli zvukovka nebo samotný repráčky. Možná to jsou jen repráčky, protože se mi už nějakou dobu zdálo, že hraje jen jeden. Možná teď umřel i ten druhej.
Zase ale na druhou stranu, by pak SW normálně detekoval zvukové zařízení, jen by nevycházel zvuk a hrálo by to při připojení sluchátek (což nehraje). Tudíž asi spíš odešla zvukovka.
Nedokázal by mi někdo zjistit, jestli je tam zvukovka integrovaná na desce nebo je to nějaký samostatný modul, který by se dal vyměnit (pokud by se sehnal)?

Problém 1. po přeinstalování na W7 64-bit systém nenašel webkameru. Ve správci zařízení zůstalo mezi Řadiči USB jedno "Unknown Device", ale nevím jestli je to zrovna kamera. Samo to pro něj ovladače nenajde a nainstalování ovladačů pro webkameru se nepodařilo - vypíše hlášku "nebyla nalezena kamera".

To je normální a běžné. Je potřeba hledat ovladač. Výrobci kolikrát dávají 4různé ovladače na kameru k jednomu modelu notebooku. Pokud dokážeš aspoň identifikovat co tam bylo jde hledat v následných modelech pro které už ovladač na kameru na webu výrobce bude. Nebo zkoušet googlovat např "dv9910us webcam driver win7"

Problém 2. zničeho nic (po cca půl roce bezproblémového provozu na W7) po jednom zapnutí PC wokna vypsaly hlášku, že není nainstalováno žádné zvukové zařízení a PC teď nevyloudí ani hlásku. Ve správci zařízení není po zvukovém zařízení ani stopa.

Pokud to není omylem vyplé v biosu tak je možné že zvukovka odešla. Dá se koupit usb zvukovka například tahle za 19kč je jistě luxusní :-)
http://aukro.cz/listing/listing.php?order=m&string =zvukov%C3%A1+karta+usb&bmatch=s0-elektro_czech-08 19

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru