Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kompatibilita NFC, Mifare a NFC zařízení

tak popořadě:

1) otázka je co s ní chceš ovládat, nicméně většina čteček má drivery a případně nějaký přibalený nebo minimálně doporučený SW. Jak je to s W8 nevím.
2) tohle bylo možné pouze se starými nokia telefony, které uměly emulovat kartu a které se lidem podařilo hacknout poté co je v Plzni nasadili jako super moderní novinku. S jinými telefony už to nepůjde a obávám se, že i pro tyhle staré je už bezpečnostní díra zalátaná.
3) jak již bylo zodpovězeno - NFC se u repráků používá pouze pro párování bluetooth nebo wifi spojení (celkem obvyklé využití NFC), přehrávání pak už běží bezdrátově. NFC totiž nemá takovou datovou propustnost a navíc by to hrálo pouze na pár cm, což by bylo značně nepraktické.

NFC tagy - ano, obsahují pouze paměť o různé kapacitě + různé další bezpečnostní a identifikační vlastnosti
NFC zařízení - to je buď čtečka a nebo telefon - naprogramovat si je můžeš na co chceš a pak můžou i vzájemně komunikovat

NFC v platebních kartách je velká mystifikace, nejedná se totiž o NFC, ale o obyčejné bezkontaktní karty, které už známe mnoho let. NFC platby nastanou až lidé začnou platit přiložením mobilu jako je tomu u Google Wallet a Apple Pay.
Stáhnout si platební kartu do mobilu taky nejde - kdyby to šlo, tak by to bylo dost velké bezpečnostní riziko. Probíhá tam komunikace se zabezpečenými sektory karty, které si uživatel ani nemá možnost načíst. Z karty tak dostane maximálně UID, které je navíc často proměnlivé a úplně k ničemu.

Pokud si chceš pohrát s NFC tagy nebo čtečkami, pak doporučuju český eshop www.nfcmix.com

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny