Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s HARDISKEM-nechapu

zdravim... mam dve PC...vymenil sem hardisky a hned jak zapnu jendo ztech PC tak mi to napise tuhle tu kravinu : DISK BOOT FAILURE ,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER....protim mam oba hardisky spravne zapojene! nerozumim tomu chapete to nekdo ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jo jen tak sem je prohodil....proste mam jeden starsi PC tak 3 roky...mel sem tam 80 Gb disk... a te…
lol 16.02.2007 15:23
lol
systémy v různých počítačích nejsou nainstalovány stejně - liší se podle toho na jakém chipsetu běží… poslední
lední brtník 16.02.2007 21:37
lední brtník

jo jen tak sem je prohodil....proste mam jeden starsi PC tak 3 roky...mel sem tam 80 Gb disk... a ted sem vzal novejsi PC tak o rok mozna o dva...kde se nedavno(tyhle vanoce) dokupoval Disk 128GB...tak sem je prohodil mezi sebou a pise mi to tu chybu a myslim jak sem se dival na kamose jak se stoura v bosu tak tam bylo nastavene AUTO jenze to stejne neslo

systémy v různých počítačích nejsou nainstalovány stejně - liší se podle toho na jakém chipsetu běží, taky podle grafické karty, síťové karty, (a ostatních periferií). to jsou vyjmenované smrtelně nejdůležitější překážky. proto to nemůžeš mezi sebou jen tak přehodit.

navíc u disků přichází v úvahu nekompatibilita daná stářím biosu - že třeba bios ve starším pc nerozezná relativně novější 80gb disk - pak z něho ani není schopen nabootovat, tomu by odpovídala tvoje chybová hláška.
v tom případě má kolega http://pc.poradna.net/question/view/102595-problem- s-hardiskem-nechapu#re-102639 pravdu - děláš něco a nevíš co, nevíš proč, jen to tak zkoušíš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru