Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem android app: Digital lab, prosím o beta-test

Už jsem se tu několikrát obrátil s prosbou o test a vždy jsem se setkal s ochotou. Díky! Jedná se o aplikaci, která lehce navazuje na mou podobnou: Boolean lab.

Zaměření aplikace je na digitální techniku, prozatím je tam jen část z logických obvodů, naprosté základy. V aktuální beta verzi je jen třetina ze zamýšleného obsahu.

Obsahově je tedy v téhle beta verzi necelá třetina, cílem je mít tři úrovně s rozdíným obsahem a možnostmi. Prozatím je téměř hotova první úroveň Basic. Protože to celé programuji v kombinaci HTML+CSS+JS, na různých telefonech s různým rozlišením vypadají jednotlivé části aplikace různě.

Ovládání už je inteligentní (nakopla mě Kráťova poslední emotivní poznámka); většina kapitol má dvě části: teorii a cvičení, což se pozná tak, že se v hlavičce aplikace objeví obdélník s textem LAB. Pak stačí jen pohyb zprava doleva (swipe left) a přejde se z teorie na cvičení. Kde obdélník s textem LAB není, tam je pouze teorie.

Část obsahu se v teorii implicitně nezobrazuje, od toho jsou vpravo tlačítka Show/Hide. Pokud po zobrazení obsahu zadrhává posun směrem nahoru či dolů, prosím o zmínku že se tak děje.

Při rozdílných telefonech a rozlišeních se může stát, že některá tabulka či graf. objekt nebude zobrazen přesně podle představ, to bych rád vychytal pomocí vaší spolupráce.

Rád bych tedy, opět, požádal ochotné o otestování a screenshoty; plus samozřejmě kritiku, výtky, nápady, náměty, polemiku :-) Plus info o modelu telefonu/tabetu a verzi Androidu.

Děkuji!

Předmět Autor Datum
Samsung galaxy note 3, 1920x1080, Android 5.0 Pokud je tabulka velka a zabira cely displej, nejde se…
greyhound 02.01.2015 17:33
greyhound
Děkuju moc! 1) Ano, o tom s tabulkou vím, totiž: ona má velkou šířku, nevešla by se na displej, tak…
Pavel 02.01.2015 17:43
Pavel
Ještě to zkusím na Samsung Galaxy S, tohle rozlišení má. EDIT: C-ROM 4.4.4, ani netuším, jak se tu…
greyhound 02.01.2015 17:50
greyhound
Možná ještě jedna maličkost, z pohledu případného uživatele. Pokud jsem v LABu na stránce, která má…
greyhound 03.01.2015 12:15
greyhound
Jo, tohle ještě budu muset dořešit. Jsem rád za každou připomínku, nedělám aplikaci pro sebe, ale pr… poslední
Pavel 03.01.2015 13:48
Pavel

Děkuju moc!

1) Ano, o tom s tabulkou vím, totiž: ona má velkou šířku, nevešla by se na displej, tak je to uděláno tak, aby s ní šlo posouvat horizontálně. No a tím pádem se nedaří vertikální pohyb po stránce, je-li "posouvána stránka tabulkou". Vím o tom problému, ale nevím jak ho vyřešit.

2) Jo, to chápu jak to myslíš, zřejmě to bude chtít to ovládání předělat.

Ještě jednou díky, na tvým zařízení to vypadá celkem OK. Teď ještě pokud se tu někdo objeví s telefonem 800 x 480; ty jsou asi pořád nejčastější.

Jinak, pokud bys měl připomínky, námitky, kritiku, návrhy... poslouchám.

Ještě to zkusím na Samsung Galaxy S, tohle rozlišení má.

EDIT: C-ROM 4.4.4, ani netuším, jak se tu dělají screenshoty, tak se omlouvám :-)
Projel jsem vše, všechno vypadá stejně jako na Note, stejně funkční. Jen pokud vjedu do LAB,
dlouho trvá, než najede. Stačí ale Back a zase LAB a je tam hned.

Možná ještě jedna maličkost, z pohledu případného uživatele.

Pokud jsem v LABu na stránce, která má posuvníky (Analog and digital signal), "nejde" posuvníkem posunovat jedním prstem (při podržení druhým prstem kdekoliv na ploše to jde), jen klikat. Ale nikdo neví, možná jen zasvěcení, na kolik zón je posuvník rozdělen.
Možný návrh: Přechod mezi teorií a labem udělat natvrdo bez posunu a do horní lišty zakomponovat obě ikony, ne jen LAB... nebo dát nad/pod posuvník nějaký oddělovač/stupnici.

Jak říkám, nejsem cílová skupina, pro kterou je aplikace určena, takže nevím, co je ok a co ne :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru