Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplota procesoru, rozdílné hodnoty

jak se změní teplota při podtaktování
Tak to ti mozem napisat hned, teplota sa znizi 8-):)) Co chces podtaktovavat? Ved to ma speedstep a C-states (dynamicky CPU powermanagement), ked sa CPU nevyuziva tak je vpodstate vypnuty. Speedstep by si mal mat tiez nastaveny dynamicky, ak sa CPU vyuziva malo tak to bezi na min. frekvencii, ovplyvnit si mozes utilitou dodanouo k notebooku alebo speedswitchXP alebo NHC apod.
P.S. ak chces odpoved na tvoju povodnu otazku tak najdoveryhodnejsia je teplota ktoru ukazuje utilita od vyrobcu ak nejaka existuje, alebo BIOS, ale spravna nemusi byt ani ta, zavisi aky zdroj (cidlo) sa pouziva a ci je spravne nakalibrovane (vcetne kalibracie podla informacii z CPU). Teplota v jadrach, na teplomeracej diode na chipe, a externe cidlo sa mozu dost lisit, takze neviem preco chces presnu teplotu ked ani nevies kde sa to mera takze ten udaj je plusminus nanic. V nmejakom rozmedzi plusminus 10°C priblizne vies ci je tam okolo 40° alebo okolo 80°, to je zhruba potom rozdiel (prve je OK v klude, druhe je uz vela)

este P.S.2. na notebooku by som nepouzival zbytocne taketo utility, hlavne ak sa snazia pouzivat SMBus controller kedy sa im zachce. Moze to robit problemy sledovaniu teploty cez ACPI a nasledne riadeniu vetraku ak to vyrobca riesil cez ACPI, zavisi od konkretneho navrhu NB. Na NB by som pouzival to co dodal vyrobca, pripadne nic.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny