Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplota procesoru, rozdílné hodnoty

Samozrejme ze pri speedstep sa znizuje aj napatie jadra, vobec by si do toho nemal zasahovat aj tak to speedstep automaticky zmeni pri zmene. Ano mozes si nastavit nech bezi stale na minimalnej frekvncii, ale to si mozes nastavit v akejkolvek utilite ktora vie ovplyvnit speedstep vo Win, napr. speedswitchXP apod. a dokonca aj bez utility vo WinXP ak nastavis (v ovl.paneloch - energia) power scheme na "max battery" a ak to bezi z baterky. Nemal by si sa snazit utilitami ovplyvnovat rucne registre CPU, nema to vyznam (v inteli nie su blbci technologie u mobilnych CPU su tak komplikovane prepracovane ze ty rucne nic lepsie urcite nenastavis).

Co sa tyka power schem vo WinXP, toto je vyntaok z isteho MS dokumentu:

Power Scheme     		AC Power 	DC Power
Home/Office Desk         	None     	Adaptive
Portable/Laptop          	Adaptive 	Adaptive
Presentation             	Adaptive 	Degrade
Always On                	None     	None
Minimal Power Management 	Adaptive 	Adaptive
Max Battery             	Adaptive 	Degrade
None znamena stale max. rychlost, Adaptive podla potreby, Degrade znamena u ACnapajania podla potreby a u baterky minimalnu rychlost.

P.S. Ak mas "RM Clock utility" (najnovsiu verziu) neukazuje ti nahodou teploty dve? (pre kazde jadro?) Sleduj ci tam nemas niekde "DTS" (digital thermal sensor) teploty, tie musia byt dve u core duo (su tam dve jadra). Tieto (DTS) teploty (vyssia z nich) su smerodajne pre vynutenie min.frekvencie ak sa dosiahne 85° a pre vypnutie ak sa prekroci 85°. Zvykne sa pouzivat aj pre riadenie chladenia, ale to uz zavisi od navrhu NB.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny