Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí PC okolo 25 tis. i pro náročné matematické výpočty

Spíš klukovský sen - od té doby, co jsem viděl kapalinové chlazení poprvé jako kluk asi před 15 lety na Invexu, si ho přeju... - abych odpověděl na otázku. je to zrovna komponent, za který jsem ochotný limit zvýšit.
Navíc jsem předpokládal, že nižší teploty uvnitř skříně mohou prodloužit životnost ostatních komponent.
Čím více toto fórum pročítám, chápu, že zde zastánci "vodního nesmyslu" nejsou.
Varianta http://www.czc.cz/coolermaster-nepton-120xl/163119 /produkt je sice o tisícovku dražší, ale 5 let záruka se mi zdá celkem rozumná.
Zřejmě tedy způsob chlazení ještě přehodnotím, díky za podněty.

Více by mě ale zajímal Váš názor na tu grafiku a mobo. Opravdu se za ni vyplatí dávat 5 tisíc, když nejsem pařan? Kromě zmíněné TrackManie jsem hrál naposledy snad prvního flashpointa, video nestříhám...
dotaz zněl: je třeba pro přehrávání HD videí z youtube na mnou navržené sestavě grafická karta nezbytně nutná? Já se v hardware úplně nevyznám a proto dobře nerozumím kapitole "výkonné grafické jádro" v popisu procesoru http://www.czc.cz/intel-core-i5-4690/152571/produk t.

edit ke grafické kartě: protože jsem to neviděl u kolegů a neměl kde vyzkoušet, nepředpokládal jsem, že by to šlo nějak snadno, ale zdá se, že Wolfram Mathematica, kterou pro výpočty používám, umí počítat i na GPU. Pak by ta investice opodstatněná byla. Pro info přikládám poznámku z dokumentace (protože si nejsem jist termínem dual-precision):
To use Mathematica's built-in GPU computing capabilities, you'll need a dual-precision graphics card that supports OpenCL or CUDA, such as many cards from NVIDIA, AMD, and others.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny