Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí PC okolo 25 tis. i pro náročné matematické výpočty

Chlazení snad bylo již vysvětleno, chcete předraženou rizikovou ptákovinu a ne nadarmo tu nebudí nadšení - vysvětlil M-Pol. IBM PC platforma s chlazením vodou nepočítala, to chce Cray, nebo něco od Velké Modré.

iGPU u Intelu není rozhodně výkonné, zvládne to tak nějak akcelerovat desktopové prostředí a některá videa i proti APU v Kabini je to spíše vtip.

A teď výběr. Chcete, pokud jsem to pochopil dobře, sestavu i s monitorem do 25 000,- což je poměrně náročný úkol. Vybral jste si špatnou dobu - Vánoce a tzv. "slevy" a $ posiluje oproti měně VI. Reichu € a k tomu ČNB.

Monitor - sice je to "jen" periferie, ale jednak vydrží dlouho, jednak se na to kouká. Když už levně, pak aspoň BenQ, kde ušetříte i za ty reproduktory. Ale dal bych přednost aspoň tomuto monitoru - NBD + skutečná polohovatelnost. Krční páteř se poděkuje a oči potěší něco jiného než TN panel jako je ten u toho Samsungu.

Skříň - k mému velkému překvapení czc vyřadila z nabídky produkty Lian-Li(sic!), takže ta vaše patří teď k tomu lepšímu, volil bych ovšem DEFINE R4.

A teď platforma. Podle specifikací programu dnes stačí jakékoliv CPU a nejsem si jist, zda je vícevláknová.
Volil bych nejlevnější Intel i5 - 4460, je více než dostatečně výkonný a když iGPU není žádný zázrak, pak do začátků plně dostačuje.
ZD: MSI; Asus.
OP, SSD, optickou mechaniku bych nechal, zdroj, chladič Gelid i když i s BOXem nějakou dobu můžete vydržet.

"dual-precision" - to vylučuje zcela "herní" GK nVidia, AMD to také tiše ořezává > profesionální GK - CUDA je technologie nVidie, OpenCL je obecné, cenu má až K600, nebo V4900.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny