Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ztráta signálu wifi u nového ntb

Ahojte všichni, řeším následující "problém".
Na Vánoce jsem byl donucen koupit nový ntb, nakonec zakoupen asus, win 8.1. nyní řeším ztrátu síly wifi signálu. U starého NTB jsem mohl být klidně v jiných místnostech (přes tři zdi) a byl neustále plný signál. U nového NTB mám plný signál pouze v místnosti s wifi routerem. Pokud jsem v jiné místnosti (přes jednu zeď) okamžitě mě spadne síla signálu na cca 30% - dlouho odezva na všech stránkách (seznam, google, nemožnst pustit něco plynule na youtube a tak). Čím to může být? Wifi router je D-link 615.
jinak by jsem se ještě rád zeptal: jaký by jste upřednostnili wifi příjmač na stolní PC? USB wi-fi dongle bude stačit nebo karta do PCI-slotu bude lepší. Jde mě především o rychlost a stabilitu - popřípadě nějaký tip.
Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Když jde o rychlost a stabilitu, řeší to drát. To ale asi vědět nechceš. Horší varianta je repeater.
karel 03.01.2015 20:22
karel
to je jasné.. právě probíha rekonstrukce, tak to mám na dobu dočasnou.. drát bude připraven.. jen mě…
stenlysko 03.01.2015 20:28
stenlysko
Třeba má ten notebook špatně udělanou anténu. Nebo zbytečně používá G standard, zatímco starší použí…
Kurt 03.01.2015 20:31
Kurt
díky za odpověď. Zkusím se podívat, jaké nastavení má ten router a jestli to jde nějak přenastavit.…
stenlysko 03.01.2015 20:38
stenlysko
wifi příjmač na stolní PC takové hlouposti používají děti. natáhni kabel ke stoláku, zapoj tam druh…
lední brtník 03.01.2015 20:39
lední brtník
a neexistuje něco jako repeater, který by byl u stolního PC (který by tam byl napojen kabelem) a zár…
stenlysko 03.01.2015 20:53
stenlysko
repeater jde zapíchnout do zásuvky na půli cesty, ale průchodnost je bídná. extrémně se nehodí pro p… poslední
lední brtník 04.01.2015 11:29
lední brtník
Slabsi signal je zvycajne zalezitostou antenoveho systemu, ktory nemusi byt vyrieseny tak dobre ako…
Java250 04.01.2015 09:20
Java250
U nového NTB mám plný signál pouze v místnosti s wifi routerem. Pokud jsem v jiné místnosti (přes je…
Joseph 04.01.2015 09:44
Joseph

repeater jde zapíchnout do zásuvky na půli cesty, ale průchodnost je bídná. extrémně se nehodí pro případy, když je router na jednom konci bytu, pak několik zdí a za nimi 2-3 wifikrámy, které by rády sosaly plnou rychlostí (nejen na net, ale i mezi sebou nebo na domácí nas disk)

vždycky mě udivuje, když chce někdo rozšířit pokrytí bytu a v 98% neuvede ani zjednodušený plánek situace.
takže může se hodit opakovač do zásuvky s lan portem, levnější bez lan portu...

značku dlink nemusím ani náhodou, ale pokud máš podezření, že za mizerným příjmem je nižší kompatibilita dlinku s okolním, dá se vybrat i něco od nich. taky to můžou být vyhozené prachy.

slabý příjem nového notebůů: musel bys otestovat i v jiných sítích, jak jsi na tom v porovnání s kolegy. za starého obchodního zákoníku šel ntb snadno vrátit.

rozumným řešením stále zůstává ukrýt kabel do lišt a natáhnout ho do části bez signálu. tam "wifi switchem" rozšířit druhou wifi se stejným ssid/wpa-key.

stávající router: koupil sis krám s krátkými pevnými anténami, s tím neuděláme nic. respektive by mohl být dobrý právě na pozici toho druhého "wifi switche" a router nahradit něčím lepším: pro velkou citlivost je tu kolegy doporučován mikrotik RB951. neznám, ale kolegové si ho chválí.

pokud není možné natáhnout kabel a do pofiderních repeaterů se ti nechce nebo plánuješ domácí "vysokorychlostní" síť, nabízí se varianta obejít zdi powerline adaptéry po rozvodu elektřiny. dnes je rozumné volit modely "500mbit".
jsou tam modely co jen překlenují zeď (lan<-->230V), ale některé mají i wifi anténku.

úplně nakonec: kontroloval někdo aktuální situaci v místě bez signálu? nepřeladily se vám po výpadku napájení routery a nerušíte se na stejném kanálu se sousedem? viz inssider.

Slabsi signal je zvycajne zalezitostou antenoveho systemu, ktory nemusi byt vyrieseny tak dobre ako na predchadzajucom notebooku. Existuje tam este aj jedna zvlastnost. Niektore wifi karty obsahuju antenovy predzosilovac so zosilenim okolo 10dB. Je mozne, ze predchadzajuci ntb, obsahoval taku kartu a novy ntb taku nema.

U nového NTB mám plný signál pouze v místnosti s wifi routerem. Pokud jsem v jiné místnosti (přes jednu zeď) okamžitě mě spadne síla signálu na cca 30%

nejnovejší trend jsou half Size Mini PCI-e karty, navic kombo s Bluetooth, šmejd, no lacinej, výrobcum šetrí náklady, user vidí Bluetooth + WiFi, no nekup to

ostatne je to vlastne v porádku, WiFi má sloužit pro pripojení v rámci jedné místnosti, takovej byl zámer když se standard WiFi uvolňoval pro užití bez povolováni, tedy velice omezenej výkon, jenom pro spojení maximálne na cca 10-20 metrú bez výskytu zdí jako prekážky šírení signálu

Když ale komunita userú nabyla dojmu že 1-2-3 železobetonové/cihlové zdi nejsou problém kdo jim za to múže

.... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru