Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ztráta signálu wifi u nového ntb

repeater jde zapíchnout do zásuvky na půli cesty, ale průchodnost je bídná. extrémně se nehodí pro případy, když je router na jednom konci bytu, pak několik zdí a za nimi 2-3 wifikrámy, které by rády sosaly plnou rychlostí (nejen na net, ale i mezi sebou nebo na domácí nas disk)

vždycky mě udivuje, když chce někdo rozšířit pokrytí bytu a v 98% neuvede ani zjednodušený plánek situace.
takže může se hodit opakovač do zásuvky s lan portem, levnější bez lan portu...

značku dlink nemusím ani náhodou, ale pokud máš podezření, že za mizerným příjmem je nižší kompatibilita dlinku s okolním, dá se vybrat i něco od nich. taky to můžou být vyhozené prachy.

slabý příjem nového notebůů: musel bys otestovat i v jiných sítích, jak jsi na tom v porovnání s kolegy. za starého obchodního zákoníku šel ntb snadno vrátit.

rozumným řešením stále zůstává ukrýt kabel do lišt a natáhnout ho do části bez signálu. tam "wifi switchem" rozšířit druhou wifi se stejným ssid/wpa-key.

stávající router: koupil sis krám s krátkými pevnými anténami, s tím neuděláme nic. respektive by mohl být dobrý právě na pozici toho druhého "wifi switche" a router nahradit něčím lepším: pro velkou citlivost je tu kolegy doporučován mikrotik RB951. neznám, ale kolegové si ho chválí.

pokud není možné natáhnout kabel a do pofiderních repeaterů se ti nechce nebo plánuješ domácí "vysokorychlostní" síť, nabízí se varianta obejít zdi powerline adaptéry po rozvodu elektřiny. dnes je rozumné volit modely "500mbit".
jsou tam modely co jen překlenují zeď (lan<-->230V), ale některé mají i wifi anténku.

úplně nakonec: kontroloval někdo aktuální situaci v místě bez signálu? nepřeladily se vám po výpadku napájení routery a nerušíte se na stejném kanálu se sousedem? viz inssider.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny