Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poskodena VM na Xene

Vcera mi volal zakaznik, ze mu nebezi jeden virtualny stroj (ktory si instaloval a spravoval sam). Bezi to na Xene, ktory moc nepoznam, ale sak virtual ako virtual.
Cele sa to udialo tak, ze si dal upgradnut OS na VM, vraj vsetko prebehlo ok, ale potom ho napadlo, ze masinu restartne. Zalohy samozrejm nijake a masina uz nenabehla.
VM hlasila, ze nema odkial bootovat. Ked som sa napojil cez ssh na XEN zistil som, ze XEN vytvara LVM oddiely a 300GB oddiel, ktory mal byt prislusny tomu stroju bol neaktivny.
Aktivovat rucne ide dvoam sposobmi a to bud cez lvchange -ay (potom este pre istotu kpartx -a). Oddiel sa uz potom oddiel javi ako aktivny. Nicmenej akonahle spustim masinu oddiel sa stane neaktivnym. V logoch som zistil, ze masina si oddiel aktivuje sama a potom ho z neznamych pricin deaktivuje.
Kedze ide hlavne o data na oddiely skusal som oddiel mountnut. Bohuzial stale dostavam hlasku, ze musim specifikovat FS a neberie ziadne zname. Skusal som teda opravu cez e2fsck, ale hlasi poskodeny superblock. Nasiel som si zalohy superblockov, ale ani jeden cez -b nezabral.
Napada ma uz len pouzit nieco na obnovu filesystemu po exporte LVMka (cez dd), ale ak by niekoho napadlo, kde by mohol byt problem budem vdacny.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny