Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chyba čtení disku, výpis fyzické paměti

Začalo to zhruba před 2 měsíci. PC zamrz, objevila se modrá obrazovka s nápisem výpis fyzické paměti, po té jsem musel PC restartovat. Při nabíhání se objevil nápis chyba čtení disku. Po cca 5 až 10 minutách kdy jsem nechal PC vypnutý se zase rozjel, jako by se nic nestalo. Toto se děje 1x a 3x týdně jednou to neudělalo i 10 dní.
Mé pokusy o vyřešení:
V PC jsou 2 HDD, každý má 200G. Nainstaloval jsem tedy program HDD Life pro jejich kontrolu. Zjistil jsem že jeden z HDD má neuvěřitelnou teplotu 700 C, ihned jsem ho tedy odpojil (systém byl na tom druhém HDD, který drží teplotu okolo 300 C) podle mne je asi vadné čidlo jelikož na dotek byly teploty shodné. HDD je však od té doby již odpojen. Za týden se chyba objevila znovu, formátoval jsem tedy a nahrál nový systém Windows XP SP 2, po několika dnech zase ta sama chyba. Vyměnil jsem tedy RAM, chyba se zase objevila. Poslední pokus výměna datových kabelů před 3 dny, ale obávám se, že se chyba zase objeví vzhledem k jejímu nepravidelnému výskytu.
Moc nápadů mi už nezbývá, poslední možnost je asi vadná deska…?
Děkuji za jakoukoliv radu. :.(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hojte, mam (ne)podobny problem, koupil sem si dily na pc ze si ho sestavim, koupil sem vse novy krom…
Seth 20.09.2007 13:55
Seth
Problem u teba je ze instalator nezapisal na disk MBR, alebo BIOS ma problem citat z toho disku. V t…
MM.. 20.09.2007 14:06
MM..
mam pata no nijak se mi to stale nepovedlo zprovoznit... ale jsem ted s tim neco zkousel. windowsy… poslední
Lord Seth 23.09.2007 14:37
Lord Seth

Hojte, mam (ne)podobny problem, koupil sem si dily na pc ze si ho sestavim, koupil sem vse novy krome dvd romky a hdd, pac ty uz sem mel novy drive. tak sem pc pekne sestavil, dal tam i ten hdd a romku, a zapnu, funguje, ale jakmile preskoci bios, napise mi to: Chyba f(č)teni disku, na hdd sem mel xp,tak ok, ze nainstaluju znovu okna kvuli hardwaru, kdyz se mi okna nakopirovali a pc se restartoval aby nabehla prima instalace, tak opet Chyba fteni disku...nevite cim to muze bejt? jinak pro blizsi informace icq 317081523
btw na obrazovce je jenom chyba fteni disku, nic jinyho, cerny podklad.

Problem u teba je ze instalator nezapisal na disk MBR, alebo BIOS ma problem citat z toho disku.
V tom prvom pripade je treba skontrolovat v BIOSe ze ci tam nie je nahodou nejaka polozka "virus protection", alebo "MBR write protect" apod., ak je tak to vypnut ("Disabled") a instalovat Win znova. Dalsia vec je ak si v instalatore Win na zaciatku tam skus najprv zrusit povodny diskovy oddiel a vytvorit novy oddiel a naformatovat. To moze byt tiez niekedy (za urcitych specialnych okolnosti) problem ak by si tam nechal povodny oddiel.

V druhom pripade (ak nepomoze to vyssie) to moze byt HW problem vpodstate vsetko mozne, hlavne by som zacal kontrolou kabla HDD (je to PATA alebo SATA alebo co?) ak je to PATA tak sa uistit ze mas 80zilovy kabel, spravnou stranou v doske, a ak je disk sam tak nech je na konci kabla. Do BIOSu by som skusil load defaults.

mam pata

no nijak se mi to stale nepovedlo zprovoznit...

ale jsem ted s tim neco zkousel. windowsy sem nainstaloval na starym pc a v novym se mi stalo toto: dostanu se pres bios a chvilku cerna obrazovka, problikne modra s bylim textem(nestihnu nic z toho precist) a pc se restartuje...zkousel sem i opravny programy na hdd a stale porad stejny problem, na novym pc nemuzu nainstalovat(muzu je jenom zformatovat a nakopirovat) ani je spustit...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru