Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rt n10u, zvyseni wifi signalu (region?)

Zdravim, dnes jsem nastavoval wifi pro patrovy dum a v dolni casti je slabsi signal 1-2 carky, obcas nic na par vterin, pro prohlizeni webu OK ale obcas to nejde, pres telefon spis, mel bych par dotazu:

1) Cetl jsem ze staci i nejak naklonit antena a bude lepsi signal (router mam na konci domu), momentalne otestovat nemohu, ale, je nejaka moznost ze to pomuze?

2) Cetl jsem ze kdyz si dam region jizni ameriku ze se zvysi vyzarovaci frekvence z povolenych 20mw na 30mw, ci tak, v okoli nemam zadne lidi ktere bych rusil, tak me zajimalo to pro test zkusit, jak na to? Musim nahrat jejich fw ci?

3) Kabely az naposledy, tak me napadl repeater do zasuvky, jak je to se ztratovosti? A co ping ve hrach?

Diky

Předmět Autor Datum
wifi pro patrovy dum normální je počítat s tím, že bude v každém patře jedno ap. router mam na kon… poslední
lední brtník 11.01.2015 04:56
lední brtník

wifi pro patrovy dum

normální je počítat s tím, že bude v každém patře jedno ap.

router mam na konci domu

typické: neznámé počty zdí, umístění routeru kdesi v pr... a ptáš se lidí, co tvůj barák nikdy neviděli, co s tím. tak například nemít blbě umístěný router.
vzhledem k množství odrazů v interiéru má náklon antén jen symbolický význam, spoléhat na zlepšení se nedá.

region jizni amerika

tuším i usa má povolený vyšší výkon (a 11 kanálů proti zdejším 13). možná to router mění sám podle nastavení, možná se do evropy dostává už zákonu vyhovující verze. sousedy nemáš, nikdo ti nebrání to na vlastním krámu zkusit.
proto je oblíben kterýsi model mikrotiku: kromě vysílacího výkonu má i citlivý přijímač, takže přes ty zdi přijme stále něco, co považuje za signál.
lidi taky experimentují s delšími anténami: zhoršuje se tím "kulovitost" vysílání a zvýší se množství odrazů signálu, mohou to být jen vyhozené peníze.
naději domácím pokrývačům přes stropy a 3 zdi dává až wifi "ac" - ale stojí to prachy a není to řešení pro všechna zařízení.

Kabely az naposledy

špatně, těmi se mělo začít. je pro mě nepochopitelné, když někdo v tomto století rekonstruuje barák a až je hotovo, zbývá mu jen uvažovat nad wifi, protože vůbec nepočítal s kabely pro stream tv ani nemá normální metalickou síť.
na patře se dají zdi obejít powerline adaptéry, ale v patrovém baráku s různými fázemi to nefunguje.
pokud neni možnost mezi patry a jejich wifi-ap protáhnout kabel, pak už zbývá jen na půl cesty umístěný repeater. pro připojení k internetu to obvykle stačí a nevadí jeho poloviční propustnost, ale šířit takto domácí lan (sdílení dat s domácím nas diskem) je šílenství.

A co ping ve hrach?

s tím snad budou mít zkušenost v sousední dětské (pardon, herní) poradně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru