Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční mikrofon jen ve Windows a skype

Zdravím, chtěl bych vás požádat o pomoc s mým problémem.

Věc se má tak, že mam notebook, kde je jen jeden jack na sluchátka a mikrofon, takže jsem si pořídil "rozdvojku", která se dá kdekoli koupit. Vše je funkční, zapojím správně sluchátka a mikrofon do rozdvojky a tu pak do notebooku. Jakmile tak učiním, zeptá se mě to "jaké je aktuální připojení zařízení", kde nastavím, že se jedná o sluchátka s mikrofonem. Vše šlape jak má, lidé mě normálně slyší, když s někým mluvím na Curse, Teamspeaku apod. herní programy pro komunikaci.

Problém ovšem nastane, když se snažím s někým volat na skypu. Když mám sluchátka zapojena, dotyčný člověk mě neslyší, ať do toho řvu sebevíce. Když sluchátka odpojím a používám mikrofon z notebooku, vše je v pořádku. Když jsou ta sluchátka zapojena a podívám se do ovládacích panelů do zvuku v sekci záznam a snažím se mluvit do mikrofonu, snímá to jen, když do mikrofonu klepnu, nebo fouknu. Mluvené slovo nesnímá.

Věc, která by mohla možná někomu pomoci: Na liště mám Dolby Digital Plus, mám stáhnuté ovladače realtek high definition audio. Po zapnutí nějaké hry se mi tento program vypne (ikona zešedne) a musím ho znovu zapnout, jinak mam všechny zvuky ztlumené. Vypíná se to i když zapnu jakýkoli komunikační program (včetně výše zmíněné). Pokud to nechám vypnuté, není mě slyšet například ani na TeamSpeaku a pokud ano, tak velmi potichu.

Shrnutí: Když zapojím mikrofon se sluchátku do jacku, jsou funkční pouze v těchto podpůrných programech, ale pokud jde o windows a skype, slyšet mě nejde.

Oceňuji jakoukoli pomoc.

(Ano, sluchátka jsou funkční, ano zapojil jsem je správně)

Mám tento notebook www.czc.cz

Předmět Autor Datum
Nó se skype sem měl taky problémy, zkoušel si jeho vnitřní nastavení? Dá se tam nastavit jaké zaříze…
MartyB 17.01.2015 22:55
MartyB
Nastavit skype jsem zkoušel, je to nastavený na Mikrofon (realtek high definition audio). Zkoušel js…
David_Nettle 18.01.2015 13:53
David_Nettle
Skype ma tych nastaveni viac. Neni to jedno co tam navolis. Mikrofon nemusi byt zariadenie sluchatka…
MM.. 18.01.2015 17:02
MM..
resp. odinstaluj tie audio ovladace ktovie skade to mas a nainstaluj tam ovladace audio z webu vyrob…
MM.. 18.01.2015 17:05
MM..
Ta nastavení v skype už jsem všechna vyzkoušel. Tu věc s telefonováním jsem tedy vypnul, ale zatím j… poslední
David_Nettle 18.01.2015 17:44
David_Nettle

Nó se skype sem měl taky problémy, zkoušel si jeho vnitřní nastavení? Dá se tam nastavit jaké zařízení chceš používat.. Nepotřebuje tvůj mikrofon nějaký ovladač (nový, ke skype)?
A dělá pouze s tím 4-pólovým jackem ("rozdvojka"), jakože když zapojíš mikrofon přímo do ntb tak na skypu funguje? To by pak byl asi problém že to skype nedokáže rozeznat a vysílá pouze zvuk.
Nevím zkus jinou verzi skype, anebo i ten ovladač Realtek nahradit jiným(popřípadě jenom přeinstalovat)

Nastavit skype jsem zkoušel, je to nastavený na Mikrofon (realtek high definition audio). Zkoušel jsem i jen zapojit samotný mikrofon do jacku a nastavil jako mikrofon a bohužel bez jakékoli změny. Sluchátka mám Genius Gaming HS-G500V, ke kterým jsem bohužel žádný ovladač nenašel. Ještě zkusím odstranit tedy ten High definition audio a nahradit ho obyčejným, jen mi přijde škoda, kdyby to fungovalo, že už nebudu moci přepínat zvuky na film/hudbu/hry/komunikaci. Reinstalace těchto ovladačů bohužel také nepomohla

Skype ma tych nastaveni viac. Neni to jedno co tam navolis. Mikrofon nemusi byt zariadenie sluchatkasmikrofonom. Navyse ma skype aj nastavenie sily snimaneho signalu.
Dalej vo windows v ovl.panely - zvuky sa da nastavit kadeco, typicky napr. aj ze ci sa ma cosi stlmit pri telefonovani, to by som radsej vypol.

A nemozes odstranit ziaden High definition audio ani nahradit ho ziadnym obycajnym. Mas si navolit v skype spravne zariadenie a spravne nastavit aj ovl.panely-zvuky.

Ta nastavení v skype už jsem všechna vyzkoušel. Tu věc s telefonováním jsem tedy vypnul, ale zatím jsem nepostřehl nějakou změnu. Ovladače přímo pro tento notebook aktuálně používám. Mám stále High Definition Audio. S boostem už jsem si hrál na začátku, to byla první věc, kterou jsem dělal. Jakmile se snažím do mikrofonu mluvit a jsem v těch zvucích v ovládacích panelech, tak to vůbec nic nesnímá, jen když to něj klepnu, nebo fouknu. Mluvené slovo nesnímá. To se vztahuje jak pro mikrofon v notebooku, tak pro mikrofon ve sluchátkách. Přitom na Teamspeaku apod. fungují. Jen v tom windows a skype nikoli

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru