Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční mikrofon jen ve Windows a skype

Zdravím, chtěl bych vás požádat o pomoc s mým problémem.

Věc se má tak, že mam notebook, kde je jen jeden jack na sluchátka a mikrofon, takže jsem si pořídil "rozdvojku", která se dá kdekoli koupit. Vše je funkční, zapojím správně sluchátka a mikrofon do rozdvojky a tu pak do notebooku. Jakmile tak učiním, zeptá se mě to "jaké je aktuální připojení zařízení", kde nastavím, že se jedná o sluchátka s mikrofonem. Vše šlape jak má, lidé mě normálně slyší, když s někým mluvím na Curse, Teamspeaku apod. herní programy pro komunikaci.

Problém ovšem nastane, když se snažím s někým volat na skypu. Když mám sluchátka zapojena, dotyčný člověk mě neslyší, ať do toho řvu sebevíce. Když sluchátka odpojím a používám mikrofon z notebooku, vše je v pořádku. Když jsou ta sluchátka zapojena a podívám se do ovládacích panelů do zvuku v sekci záznam a snažím se mluvit do mikrofonu, snímá to jen, když do mikrofonu klepnu, nebo fouknu. Mluvené slovo nesnímá.

Věc, která by mohla možná někomu pomoci: Na liště mám Dolby Digital Plus, mám stáhnuté ovladače realtek high definition audio. Po zapnutí nějaké hry se mi tento program vypne (ikona zešedne) a musím ho znovu zapnout, jinak mam všechny zvuky ztlumené. Vypíná se to i když zapnu jakýkoli komunikační program (včetně výše zmíněné). Pokud to nechám vypnuté, není mě slyšet například ani na TeamSpeaku a pokud ano, tak velmi potichu.

Shrnutí: Když zapojím mikrofon se sluchátku do jacku, jsou funkční pouze v těchto podpůrných programech, ale pokud jde o windows a skype, slyšet mě nejde.

Oceňuji jakoukoli pomoc.

(Ano, sluchátka jsou funkční, ano zapojil jsem je správně)

Mám tento notebook www.czc.cz

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny