Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Časovač probuzení notebooku při Windows-vypnout

Zajímá mě, jak se liší stav hibernace od stavu vypnutí samotného notebooku, když nebudeme uvažovat HDD, kde je samozřejmě rozdíl hiberfil.sys (přinejmenším).

Zajímá mě to v souvislosti s tím, že když ve windows nastavím naplánovou úlohu s možností probudit počítač, tak z hibernace se notebook probudí, zatímco z vypnutí ne . Pro jistotu je zapojen AC adaptér . To mi vadí. Nabízí se třea vysvětlení, že prostě windows při hibernaci zjistí, zda je naplánovaná nějaká úloha a nějak BIOSu/UEFI (by mě zajímalo jak, přes jaké rozhraní) sdělí, že chce probudit v danou dobu. Zatímco při vypnutí to neudělá, prostě kašle na úlohy. Je to tak?

A nevíte, o nějakém způsobu, jak právě tuto funkčnost do windows přidat? Jak je na tom linux? Umí nastavit probuzení i když se OS "vypne" a ne jen uspí? Jaké GUI nástroje na toto doporučíte?

+ Napadá mě jedna věc, kterou je třeba rozlousknout, zatímco v úsporáku /hibernaci je uživatel přihlášen (mimo bod PS níže), a při zapíímání, se "nějaký" user musí zalogovat...

PS: fungují takto naplánované úlohy, když se odhlásím a z greeteru (linuxácká termilogie) dám hibernace nebo úsporný režim? Vím, že ve volbě naplánované úlohy jsou nějaké možnosti týkající se účtů, ale zkoušel jste to někdo?

Předmět Autor Datum
Co kdyz, ako dlho, preco ako a zase preco... Najdi si frajerku/zensku a nebudes mysliet na tolko ota… poslední
human0id 16.01.2015 18:33
human0id

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru