Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Časovač probuzení notebooku při Windows-vypnout

Zajímá mě, jak se liší stav hibernace od stavu vypnutí samotného notebooku, když nebudeme uvažovat HDD, kde je samozřejmě rozdíl hiberfil.sys (přinejmenším).

Zajímá mě to v souvislosti s tím, že když ve windows nastavím naplánovou úlohu s možností probudit počítač, tak z hibernace se notebook probudí, zatímco z vypnutí ne . Pro jistotu je zapojen AC adaptér . To mi vadí. Nabízí se třea vysvětlení, že prostě windows při hibernaci zjistí, zda je naplánovaná nějaká úloha a nějak BIOSu/UEFI (by mě zajímalo jak, přes jaké rozhraní) sdělí, že chce probudit v danou dobu. Zatímco při vypnutí to neudělá, prostě kašle na úlohy. Je to tak?

A nevíte, o nějakém způsobu, jak právě tuto funkčnost do windows přidat? Jak je na tom linux? Umí nastavit probuzení i když se OS "vypne" a ne jen uspí? Jaké GUI nástroje na toto doporučíte?

+ Napadá mě jedna věc, kterou je třeba rozlousknout, zatímco v úsporáku /hibernaci je uživatel přihlášen (mimo bod PS níže), a při zapíímání, se "nějaký" user musí zalogovat...


PS: fungují takto naplánované úlohy, když se odhlásím a z greeteru (linuxácká termilogie) dám hibernace nebo úsporný režim? Vím, že ve volbě naplánované úlohy jsou nějaké možnosti týkající se účtů, ale zkoušel jste to někdo?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny