Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC nestartuje - problém s deskou/jumpery/BIOSem?

Zdravím. Mám problém se sestry počítačem - má už starší a slabší HW.
HW vypadá takto:

MB: Asus M4A78LT-M LE (stará asi tři roky)
CPU: AMD Sempron 2,7 Ghz (starý asi tři roky)
PSU: Zalman ZM500-GLX 500W (starý asi tak týden, náhrada za nějaký eurocase 400W)
RAM: 1 modul Kingston 2GB DDR3 (plánuji brzo koupit druhý)
GPU: ASUS GTX460 GB (důvod koupě nového zdroje)

Problém se vyskytl už jednou s tím starým Eurocase zdrojem. Jednou jsme PC vypnuli a už zkrátka nešel zapnout. Dioda napájení na desce svítila, při zmáčknutí power tlačítka se větráčky o milimetr pootočily ale tím vše skončilo. Vyndání CMOSky zkoušeno, nepomáhá. Koupil jsem tedy ten nový zdroj, PC se hned zapnul, vše se tvářilo skvěle celý týden. Týden jsme pak byli pryč, a když jsme přijeli domů, opět to samé. Tentokrát se větráčky ani nepootočí, ale to může být tím novým zdrojem. 20+4pin kontrolován, sedí nadoraz. Napájení CPU sedí. Kablíky z case zkoušeny jak to jen jde, těmi to není. CMOSka jak jsem říkal zkoušena, taky nic. Vyndání RAMky zkoušeno, není to tím, deska neřve - speaker má přitom zapojený. Dioda na desce svítí jako že deska je pod proudem, dioda u UTP taky vesele bliká... SATA vypojeno, nic se nemění. Oba 6piny z GPU jsem zkoušel vypojit, taky nic.

Další nápady? :D Vzhledem k tomu že se už jednou z toho deska probrala, a týden fungovala (vypínání zapínání v pohodě) tak odmítám názor že je v prdeli (jasně, fakt neni nová, ale evidentně ani neni zcela nefunkční).
Chápu že HW už je starší, ale na druhou stranu nedostával nikdy moc záhul a deset let za sebou taky nemá aby měl právo na křemíkové nebe :)
Předem děkuji všem zkušeným za rady, mě už nápady docházejí.

P.S.: Vím, neni to Seasonic... :D

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny