Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem notebook HP G62 (černá obrazovka)

Dobrý den. Po nainstalování ovladačů grafické karty se vždy po načtení sice normálně přihlásí (je slyšet zvuk) ale obrazovka je černá. V nouzovém režimu tento problém není.

Někdo nějaký nápad co s tím?

Notebook HP G62-b80SC

Předmět Autor Datum
Nikdo nic?:-(
Unyhox 20.01.2015 14:22
Unyhox
Jaké ovladače a odkud?
karel 20.01.2015 14:23
karel
Začalo to dělat už předtím, takže proto tá reinstalace. Ovladače přímo z oficiálních stránek HP.
Unyhox 20.01.2015 20:51
Unyhox
Zkoušel jsem tedy i z amd.com...... ale pořád mi to píše ve správci zařízení vykřičník že prostě kar…
Unyhox 20.01.2015 23:27
Unyhox
- aky je tam nainstalovany OS?
S2 20.01.2015 23:56
S2
Windows 7 Home.
Unyhox 21.01.2015 17:49
Unyhox
A ještě musím dodat že ve správci zařízení se hlási bez problému Intel HD Graphics, což si windows n…
Unyhox 21.01.2015 17:51
Unyhox
Tak ja mam uplně stejný problém. Ten notebook má dvě grafický karty, jednu integrovanou, na tu to no…
Roden 17.03.2015 09:04
Roden
Ahoj. mám naprosto identický problém.... totožné graf. karty, jen s tím rozdílem, že mi to nejede a…
zatlto 18.08.2015 22:35
zatlto
to jsou ty nadšenecké updaty ovladačů na notebucích se dvěma grafikami.
lední brtník 19.08.2015 03:31
lední brtník
No to asi sou... nějaké řešení ?
zatlto 19.08.2015 08:51
zatlto
recovery výrobce? pro jistotu připomínám, že zálohovat data.
lední brtník 19.08.2015 08:59
lední brtník
NO asi mi nic jiného zbývat nebude..:( Nějaký konkrétní šetrný postup jak to celé zpunktovat ? Nejs…
zatlto 19.08.2015 10:22
zatlto
Doplním brtníka, že pokud není recovery (notebook nebyl dodán se systémem, nebo je už recovery zniče…
MachR55 19.08.2015 10:25
MachR55
K doplneniu Vás všetkých. Pokiaľ nepomôže recovery a ani preinštalovanie všetkých ovládačov, problé… poslední
Piťo 05.02.2021 18:47
Piťo
Ahoj, už si problem nějak vyřešil? díky
Pospi 11.01.2016 19:07
Pospi
Dělalo mi to to samé, ale mi stačilo odpojit externí monitor(hdmi) a fakalo dál :D
FlejtCZ 11.01.2016 19:12
FlejtCZ

A ještě musím dodat že ve správci zařízení se hlási bez problému Intel HD Graphics, což si windows nainstaloval sám a rozlišení je v pořádku. Ale při tom je v tom notebooku Mobility RADEON HD5470 ale ten ntb má nejspíš asi jednu exterku a integrovanou že?

Tak ja mam uplně stejný problém. Ten notebook má dvě grafický karty, jednu integrovanou, na tu to normalne jede a pak externi Radeon 5470 a tu kdyz prepnu, tak mam cernou obrazovku. Takze start pouze v nouzovem rezimu, pak znovu zakazat ve spravci a restart pouze na HD intel. Nekde jsem se docetl, ze to dela studenak, tak to neresim, zakazal jsem tu externi ve spravci souboru, akorat ted mi to stve, ponevadz, potrebuju hdmi a to mi na tu integrovanou nejede. :(

Ahoj.

mám naprosto identický problém.... totožné graf. karty, jen s tím rozdílem, že mi to nejede ani na HD intel - tedy je to lepší v tom ohledu, že se mi s HD intel načte aspoň kolonka pro zadání hesla - jakmile ho ale zadám, po chvíli načítání obrazovka opět zčerná...

Vyřešil tento problém už někdo ? Kdyby ano, moc rád bych se dozvěděl v čem je problém a jak daný problém vyřešit... za každou radu a snahu poradit budu jen rád

Doplním brtníka, že pokud není recovery (notebook nebyl dodán se systémem, nebo je už recovery zničen po předchozích neodborných instalacích), je nutno po instalaci Windows stáhnout a nainstalovat všechny ovladače pro konkrétní systém jen a pouze z webu výrobce notebooku a to ve správném pořadí - jako první ovladač čipsetu (další pořadí už je v podstatě jedno - grafiky, zvuk, LAN, wifi, ...). Pak to prostě musí šlapat, včetně přepínání grafik.
Jakýkoliv jiný postup (update ovladačů od MS, update nějakým programem, či instalace grafixkých ovladačů z webů Intel/AMD/nVidia) vede pouze k znefunkčnění systému.
Pokud recovery existuje, je nejlepší obnovit systém z něj (postup viz manuál k notebooku; pokud již manuál není, lze jej stáhnout z webu výrobce NB).

K doplneniu Vás všetkých.

Pokiaľ nepomôže recovery a ani preinštalovanie všetkých ovládačov, problém je v hardvéri graf.karty ATI hd5470. Zrejme studený spoj pod čipom, v horšom prípade poškodený čip grafiky. Nepomôže nič. Žiadne skúšanie a maturovanie s niakymi kúzelnými pokusmi. HP nie sú v tom sami, aj iné spoločnosti majú s týmto problém. Ani nie s grafikami, ako s pojivom na doskách, teda s nekvalitným cínom. Ten časom a pri vysokých teplotách a nedostatočnom odvádzaním tepla zpráchnivie, a problém je na svete. Studené spoje a nekvalitné spoje vedú k ešte väčšiemu prehrievaniu čipu a tým až k jeho poškodeniu.

Jediná a správna môžnosť je rozobrať notebook, a postupovať následovne:

1. dať opraviť dosku - sú firmy ktoré to robia kvalitne, ale upozorňujem nie za 10 eur. Nedávať to žiadnym domácim opravárom, ktorý to pečú v rúre a iné srandy. Buď to odpíšu úplne, alebo to vydrží mesiac dva. A ste tam kde ste boli pred tým, ale s vyhodenými peniazmi. V serióznej firme okolo 100 - 150 eur podľa typu dosky. Musia vybrať pôvodný čip, vyčistiť ho od starého zpráchniveného prehriateho cínu, to samé s doskou, naniesť nový cín - guličkovanie, a pritaviť ho naspäť na dosku. Samozrejme všetko je s protokolmi, odskúšaním a so zárukou. Ak je poškodený aj čip prehriatím, osadia nový. Plus 50 - 100 eur dľa typu.
2. vyčistiť chladič - rebrovanie, ventilátor, proste všetko. Odstrániť starú pastu.
3. pri kompletovaní naniesť novú teplovodnú pastu. Stačí málo, nepreháňať! Ale kvalitnú, nešetriť!
4. po skompletovaní notebooku a ďalšom úmysle jeho používania - D O P O R U Č U J E M používať prídavnú chladiacu podložku, alebo prídavný externý ventilátor chladiča. Všetko v cene 10 - 20 eur. To ale neznamená že sa už nemusíte ďalej venovať údržbe vášho notebooku.
5. nainštalovať si softwér na stráženie a vizualizáciu teplôt v počítači(cpu, gp, mb, ram, hdd, ssd a iné). Takto si môžte aktuálne strážiť teploty a hneď odhaliť problém, pokiaľ ste pred tým nepočuli zvýšené otáčky a hluk ventilátora. To Vám už notebook dával najavo že sa necíti dobre.

A práve toto sú tie dôvody, prečo nastal tento problém. Nedostatočné chladenie, nevenovanie pozornosti otvorom chladiča a ventilátora, v kombinácií s Vašou nepozornosťou. Údržba má byť pravidelná. Minimálne raz mesačne vyfúkať prach z otvorov stlačeným vzduchom - otázka 1 minúty, a doporučujem prepastovať aspoň každé dva roky, podľa používania notebooku a jeho zaťažovania, procesor a čip grafiky novou čerstvou pastou - otázka 0,5 - 1 hod pre normálneho človeka + 5 eur za pastu(samozrejme po dopredu naštudovaní demontáže Vašeho notebooku). Nezdatní jedinci by to radšej mali nechať na servis, síce 30 - 50 eur, ale radšej to ako zničiť notebook nenávratne.

Takže toľko k Vašej téme. A už nechávam na Vás, či sa Vám oplatí investícia do staršieho počítača, lebo nie je to málo peňazí, alebo radšej kúpa nového. No upozorňujem, že ani nový Vám nevydrží bez pravidelnej údržby.
Rozhodnutie je na Vás

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru