Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Comtrend VR-3026e jako router?

Pánové, jelikož jste tu řešili podobný problém, který mám, zapojil bych se do diskuse. V současnosti mám zapojení následující: Ubiquit Nano Bridge jakou router (192.168.1.1, DHCP 192.168.1.50-100), za ním TP-Link nastaven jako switch + Wi-Fi (192.168.1.2), z něj mi to jde do Apple Time Capsule (192.168.1.3), který se chová také jako switch a rozšiřuje wi-fi signál. Vše mám nastavené správně a funguje. Teď jsem si od našich donesl Comtrend od O2 (stejný, jako tady řešíte), nastavil jsem ho jako Switch, ale na wi-fi se nepřipojím. Jelikož vím, jak kdejaký router nastavit jako switch a jak nastavit Wi-Fi, aby to bylo správně, tak nevím, proč ten Comtrend mi nejde.
IP adresu jsem nastavil jako 192.168.1.4, masku podsítě stejnou - 255.255.255.0, DHCP vypnuto a wi-fi stejně jako na ostatních - stejné SSID, stejné zabezpečení, stejné heslo (zkoušel jsem i jiné SSID, abych to odzkoušel a stejně se nepřipojí).
Pokud chodím po baráku/zahradě s iPadem a zaplou aplikací Net Analyzer, tak vidím, jak se iPad přepojuje mezi TP-Link a Apple Time Capsule a vše běží ok, ale jak se přepojí n aComtrend, tak ztratí spojení a je konec.
Ale z počítače (připojeného přes LAN) se do administrace toho Comtrandu dostanu. Musí být tedy nějaký problém mezi LAN a WLAN v tom Comtrandu, ale nemůžu přijít na to, jaký.

Neměl byste někdo nějaký nápad?

Dík,
Jakub

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny