Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafika pro 4K videa

Záleží hlavně na tom, zda daný software podporuje GPU akceleraci a umí využít například CUDA jádra v nVidia grafických kartách.
Většinou render probíhá skrze dostatečně výkonný procesor (Xeon E3-1231v3 / i7)... Tvá stará i3-530 na tom nebude dobře, kór při renderingu 4K videí.

Citace z CZC.cz


• Základem musí být vždy výkonný vícejádrový procesor – pokud to myslíte se střihem opravdu vážně, sáhněte po některém z čtyřjádrových procesorů Intel Core i7
• Počítač doplňte dostatkem operační paměti – jsou cenově dostupné, takže volte minimálně 8, lépe však 16GB RAM
• Grafickou kartu využijete pro renderování a náhledy videa – ale pouze v případě, kdy software, který pro editaci videa používáte, podporuje GPU akceleraci. To si snadno ověříte předem na webu výrobce softwaru (např. zde pro Adobe Premiere Pro). Pokud akceleraci nepodporuje, nemusíte výběru grafiky věnovat příliš pozornosti.
• Pro střih nekomprimovaných videí volte dostatečně rychlý disk (RAID/SSD); pro střih komprimovaných videí vám postačí běžný disk s dostatečně velkou kapacitou.
• Nezapomínejte na kvalitní chlazení a zdroj – rendering videa dá hardwaru zabrat. Hodí se také rychlá rozhraní – USB 3.0 nebo lépe extrémně rychlý Thunderbolt.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny