Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit poškozená Windows 8.1 Pro

Měl jsem problém, který jsem řešil na zdejší Poradně na stránce http://goo.gl/5NNJB9
Protože se nenašlo žádné řešení, hledal jsem je na stránkách MS. Tam bylo uvedeno, že takovéto příznaky systém vykazuje, když jsou některé jeho soubory poškozené. Vzhledem ke skutečnosti, že si z historických důvodů nemohu dovolit svá Windows přeinstalovat, musím dále pátrat po možnosti opravy.

Předesílám, že jsem Windows v nouzovém režimu zkontroloval na viry i malware a kromě jedné údajně zavirované aplikace z Nirsoftu :-) nebyl nalezen ani jeden problém. Rovněž v prohlížeči událostí se mi nezobrazují žádné chyby. Všechny aplikace na mém počítači pracují naprosto spolehlivě (s výjimkou těch, které spouštím přes šém).

Takže jsem podle návodu MS provedl následující příkazy s těmito výsledky:

sfc /scannow
Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. Details are included in the CBS.Log %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log.

Dism /Online /Cleanup-Image /( ScanHealth + CheckHealth)
No component store corruption detected. The operation completed successfully.

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
The restore operation completed successfully. The component store corruption was repaired. The operation completed successfully.

Prohlídkou CBS.log jsem následně zjistil, že tento považuje za chybějící následující soubory umístěné ve složkách, které se nacházejí jednak v \windows\WinSfx a jednak jsou tyto soubory obsaženy v \windows\system32:

dxtrans.dll, ie4uinit.exe, ieapfltr.dll, ieframe.dll, inetcomm.dll, jscript9.dll, msfeeds.dll, mshtmled.dll, wininet.dll

Všechny tyto soubory ve složce …\system32 jsem podle návodu MS nahradil ručně těmi z \WinSxS, (včetně úspěšného zaregistrování prostřednictvím regsvr32), ale nepomohlo to.

Pak jsem se na dotyčné soubory podíval blíže a zjistil jsem, že všechny jsou stejné verze (11.0.9600.17496 ), mají stejný datum instalace 24.11.2014 a byly nainstalovány jednoho dne (9.1.2014). To číslo verze je však zvláštní, protože v adresáři \WinSFX jsou umístěny ve složce, jejíž jméno obsahuje číslo verze 11.0.9600.17498.

Následně jsem odinstaloval všechny aktualizace z 9.1.2014, což se mi povedlo celkem v 10 případech z 11. Shora uvedený problém se však projevoval jak po této odinstalaci, tak i po novém provedení Windows Update.

Takže teď už jsem v situaci, kdy jako prostý BFU nevím jak dál a prosím tedy o případné nakopnutí dalším směrem.

I kdyby se to nevyřešilo, chtěl bych požádat trpělivého čtenáře, který to dočetl až sem a jenž provádí pravidelné aktualizace českých Windows 8.1 Pro, zda by se mi nepodíval, jaké verze jsou jeho soubory dxtrans.dll, ie4uinit.exe, ieapfltr.dll, ieframe.dll, inetcomm.dll, jscript9.dll, msfeeds.dll, mshtmled.dll, wininet.dll.

Předem díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny